• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2024

11:18

Srbija od 15 sati u ratu za polufinale! Mandić: Pričali su da smo zalutali...

EPA

Ostali sportovi

Srbija od 15 sati u ratu za polufinale! Mandić: Pričali su da smo zalutali...

Podeli vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije boriće se za plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, a rival će joj od 15 časova (RTS 1) biti stari znanci Mađari. Meč će biti odigran na plivalištu Mladosti u Zagrebu.

Naši "delfini" važe za favorite i kvota na pobedu Srbije kreće se oko 1,6, dok se trijumf najtrofejnije evropske selekcije vrednuje kvotom 3,1. Izabranici Uroša Stevanovića prošetali su se kroz grupu, gde su redom počistili Izrael (22:1), Nemačku (14:6) i Maltu (21:4).


Šampionat Evrope je ove godine, međutim, organizovan po drugačijem formatu nego ranije. Primera radi, na prošlom EP pobednici četiri grupe izborili su direktan plasman u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani timovi su se kroz plej-of borili za preostala četiri mesta.


Ovaj put, osam ekipa je favorizovano od samog starta, pa su bile smeštene u prve dve grupe i samo iz njih se moglo direktno u četvrtfinalu, dok je Srbija bila među preostalih sedam učesnika tzv. Druge divizije. Kao ubedljivi pobednici grupe, ali iz te niže divizije, "delfini" su morali u plej-of gde su pobedili Francuze i izborili četvrtfinale protiv Mađara.

 

Foto: EPA

 

 


O tome je govorio i najbolji srpski vaterpolista Dušan Mandić uoči današnjeg klasika.


- Mađare ne smemo da potcenimo, bez obzira što su na ovo takmičenje došli u podmlađenom sastavu. Obično važi to nepisano pravilo da su četvrtfinalni mečevi najvažniji na turniru i moramo tako da mu pristupimo - rekao je Mandić i dodao:


- Generalno moj utisak o dosadašnjem toku EP je veoma pozitivan. Slušajte, svi su znali i svi su nam pričali da smo mi zalutali u Drugu diviziviju, ali šta da kažem... Postojao je strah zbog toga, jer dok su se druge moćne ekipe takmičile između sebe, nama je nedostajao jak meč. Međutim, protiv Francuza smo pokazali pobedički karakter, izuzetnu volju, želju za dokazivanjem.


Pobednik meča Srbija - Mađarska igraće u polufinalu sa boljim iz duela domaće Hrvatske i Grčke, a ta utakmica na programu je od 18.30 časova.

Prethodno Evropsko prvenstvo održano je takođe u Hrvatskoj, ali je Split bio domaćin 2022. Tad je naša selekcija zauzela tek deveto mesto i bio je to najgori plasman našeg državnog tima u istoriji na kontinentalnom šampionatu.

 

Cup tree provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija