• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.01.2024

16:18

Kakva šteta! Srbija na peterce eliminisana sa Evropskog prvenstva!

profimedia

Ostali sportovi

Kakva šteta! Srbija na peterce eliminisana sa Evropskog prvenstva!

Podeli vest

Naša vaterpolo reprezentacija poražena od Mađarske nakon penala sa 5:4, pošto je u regularnom delu bilo 10:10 (3:3, 2:2, 4:3, 1:2).

Na nestvaran način je Srbija ostala bez plasmana u polufinale, tako što je Marku Raduloviću u drugoj seriji lopta ispala iz ruke kada je hteo da uputi šut ka golu Banjaija.

Iako su Drašović, Strahinja Rašović, Jakšić i Mandić potom bili precizni, naši golmani Mitrović i Filipović nisu uspeli da zaustave udarce Nađa, Pola, Tatraija, Vincea Vingvarija i Feketija, pa je aktuelni prvak sveta otišao dalje.

Velika šteta i tužna eliminacija, pošto su "delfini" odigrali sjajan meč u Zagrebu. Nošeni velikom podrškom sa tribina uspeli su Mađari prvi da dođu do vođstva. Iskoristili su igrača više u napadu i preko Tatraija zatresli mrežu. Međutim, izabranici Uroša Stevanovića bili su mirni, nisu dozvoljavali protivniku da ih ubaci u svoj ritam, a vrlo brzo je Strahinja Rašović snažnim šutem, uz pomoć prečke, uspeo da donese izjednačenje.

Manje od dva minuta trebalo je našim momcima da dođu do prve prednosti. Drašović je izborio igrača više, usledila je odlična akcija, a Jakšić je sa dva metra uspeo da savlada golmana Banjaija.

Do kraja prve četvrtine Tatrai i Fekete bili su strelci za Mađarsku, dok se s druge strane upisao i Dušan Mandić, od kojeg se i najviše očekivalo u našem timu. Nekoliko sjajnih odbrana imao je i iskusni čuvar mreže Branislav Mitrović, dok Marko Radulović nije imao ni sreće kada je pogodio prečku, pa se na prvu pauzu otišlo sa rezultatom 3:3.

Foto: profimedia

Dušan Mandić

Drugu deonicu bolje su otvorili "delfini". Imali smo igrača više u bazenu kada je Vico propustio da realizuje zicer, ali je tom prilikom bio i fauliran, pa su arbitri dosudili peterac. Siguran izvođač bio je Mandić za novo vođstvo Srbije od 4:3

Usledio je tada period rastrzane igre naše selekcije, nismo iskoristili nekoliko idealnih prilika da povećamo prednost. Najveća žal ostaje za situacije kada su Jakšić i Ranđelović loše reagovali u odličnim pozicijama.

Međutim, Mitrović je bio fenomenalan na golu, odbrana je solidno funkcionisala, sve do samog finiša, kada je aktuelni prvak sveta iskoristio brojčanu prednost i preko Feketija i Vendela Vigvarija okrenuo na 5:4.

 

 

Probudilo je to i publiku u Zagrebu, očekivali su mnogobrojni mađarski navijači da se meč tada prelomi, ali to nije dozvolio Nemanja Ubović. Povukla je Srbija odličnu kontru, a iskusni centar je u situaciji "jedan na jedan" bio nemilosrdan za 5:5.

Drugo poluvreme počelo je novim vođstvom naših komšija. Nismo dobro odregovali, što je rival iskoristio za brz napad i realizaciju Vincea Vigvarija. Već u narednom napadu "delfini" su prikazali još jednu lepu akciju, lopta je išla od stative do stative, a idealnu asistenciju Jakšić je pretvorio u novi pogodak.

Pad koncentracije u odbrani bio je možda i najveći problem danas za naše momke. Zaspali su kod šuta sa distance, koji je uputio Tatrai, lopta se od prečke odbila do Kovača, a on je faulom zaustavljen. Peterac je sigurno realizovao Vince Vigvari, ali je već u narednom napadu majstorski pogodio Viktor Rašović i vratio egal - 7:7.

Foto: profimedia

Branislav Mitrović

Fantastičan posao radio je Vico, borio se naš centar kao lav sa svojim čuvarima i nekoliko puta uspeo je da izbori igrača više. Baš nakon takve jedne situacije usledila je mirna i strpljiva akcija naših momaka, a još jednom je Viktor Rašović na jako lep način nadmudrio Banjaija.

I taman kada smo pomislili da će "delfini" u finišu treće četvrtine uspeti makar da zadrže prednost od 8:7, usledio je brz preokret Mađara. Nekoliko nesmotrenih isključenja srpskih reprezentativaca iskoristili su Tatrai i Vince Vingvari da savladaju Mitrovića i sa minimalnom prednošću uđu u poslednju deonicu.

Selektor Stevanović odlučio je da u završnih osam minuta promeni čuvara mreže, pa je među stative stao Radivoje Filipović. I baš posle njegove odlične odbrane usledila je brza kontra i novo izjednačenje preko Strahinje Rašovića.

Foto: profimedia

 

Usledila je izuzetno uzbudljiva i dramatična završnica. Odbrana je s obe strane jako dobro funkcionisala, a samo malo više strpljenja i koncentracije nedostajalo je Srbiji u napadu da vrati vođstvo.

Tajm-aut našeg stručnog štaba na dva minuta pre kraja bio je ključni momenat. Odigrali smo pun napad sa igračem više, izveli prelepu akciju za Vica, koji nam je sa centarske pozicije doneo 10:9.

Nažalost, nismo izdržali do samog kraja. Primili smo gol u poslednjoj sekundi napada od Vincea Vingvarija, potom i propustili priliku da preko Mandića povedemo, a onda su usledile i poslednje 34 sekunde utakmice. Filipović je odbranio šut sa distance i tada se otišlo na peterce, nakon kojih je ipak Mađarska slavila sa 5:4.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija