• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2024

19:30

KRAJ: Mađarska savladala Srbiju!

EPAIMAGES

Ostali sportovi

KRAJ: Mađarska savladala Srbiju!

Podeli vest

Uživo pratite meč drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva između Srbije i Mađarske.

SRBIJA - MAĐARSKA   27:28 (13:14)

Grad: Minhen

Dvorana: Olimpijska hala

Sudije: Lars Jorum, Havard Kleven (Norveška)

Srbija: Vorkapić, Abutović, Borzaš, Milosavljević, Radivojević, N. Ilić, Pušica, V. Ilić, Orbović, Vejin, Kukić, Đorđić, Pešmalbek, Marsenić, Milosavljev

Mađarska: Šipoš, Boka, Krakovski, Legetvari, Mate, Fazekaš, Banhidi, Šološi, Zita, Ančin, Bodo, Ilić, Rošta, Lekai, Imre, Palašič

 

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

60. minut - Smanjuje Vanja Ilić prednost Mađarske na samo jedan razlike - 27:28! Gotovo je u Minhenu, ali "orlovima" ostaje teoretska šansa za plasman u narednu fazu takmičenja...

59. minut - Prednost Mađara smanjuje Vukašin Vorkapić, ovaj gol mogao bi da bude bitan ukoliko se rezultati nameste u poslednjem kolu. Srbiji je potrebno da savlada Crnu Goru, a da Mađari budu bolji od Islanda. U tom slučaju odlučivaće gol-razlika...

58. minut - Sve je gotovo! Banhidi pogađa sa šest metara, a potom grešku pravi Vanja Ilić - 25:28!

57. minut - Precizan je Lekai, ali istom merom uzvraća Marsenić - 25:27! Srbija je kompletna! 

56. minut - Gol Fazekaša na jednoj strani i isključenje za Pešmalbeka, na drugoj sedmerac za Srbiju nakon što je fauliran Marsenić. Precizan je Nemanja Ilić - 24:26!

55. minut - GOOOOOOOL! Milosavljević pogađa, samo je dva razlike za Mađare - 23:25!

54. minut - Prvi gol za Mijajla Marsenića večeras, Srbija je na -3 - 22:25!

53. minut - Sevnula je kontra Srbije i gol postiže Vorkapić - 21:25! Poslednji trzaj Srbije da može do preokreta u finišu meča, tajm-aut za klupu Mađara. 

52. minut - Razbranio se Vartuc, sada zaustavlja udarac Marka Milosavljevića, čini se da je sve gotovo u Minhenu...

51. minut - Još jedan gol za Banhidija, Mađarska sada ima velikih pet golova prednosti - 20:25!

50. minut - Pogrešili su Mađari, ali istom merom uzvraća i reprezentacija Srbije, kažnjava to Dominik Mate - 20:24!

Foto: EPA Images

 

49. minut - Treći gol Vukašina Vorkapića, nešto bolja igra Srbije u napadu, ali je potrebno da se vrati prepoznatljiva odbrana "orlova" - 20:23!

48. minut - Kakva greška Marsenića, zicer nije uspeo da iskoristi iskusni pivotmen Srbije, na svu sreću liniju gazi Boka - 19:23!

47. minut - ĐORĐIĆ! Prekida seriju Mađarske golom Petar Đorđić, ali na drugoj strani odmah Bence Banhidi, fali odbrana - 19:23!

45. minut - Osam minuta je Srbija bez gola, sada je i sreća bila na strani Mađarske budući da je Milosavljević pogodio prečku! 

44. minut - Neverovatno! Greška Mađarske, Srbija je imala priliku za napad sa igračem više, ali je Vanja Ilić pogrešio, koristi to Boka i Mađari imaju +3 - 18:21! Tajm-aut Tonija Đerone...

44. minut - Potpuno je van ritma Lazar Kukić... Sada je imao zicer, ali je pogodio golmana Mađarske, ostaje 17:19!

43. minut - Mnogo sreće za Srbiju! Loše je reagovao Kukić u napadu, Boka je bio sam u kontri i pogodio stativu! 

42. minut - Šesti gol za Bence Banhidija, nezaustavljiv je pivotmen Pik Segeda - 17:19!

40. minut - Još jedna odbrana Vladimira Cupare, a potom i greška u koracima Mate Lekaija! Ne koriste Mađari igrača više nakon isključenja Ilije Abutovića - 18:19!

Foto: Reuters

 

39. minut - Previše prostora dobio je Dominik Mate i matirao Vladimira Cuparu, potrebna je Srbiji bolja odbrana u nastavku meča - 17:18!

38. minut - Banhidi na jednoj, Orbović na drugoj strani! Igramo gol za gol u ovim momentima - 17:17!

37. minut - Šteta... Cupara beleži novu odbrani, poukli su "orlovi" kontru, ali se spetljao Vanja Ilić, ostaje 17:17!

36. minut - "BOMBA"! Čekao se Petar Đorđić i evo ga, opalio je bek Vojvodine preko mađarske zone i pocepao mrežu Palašičevog gola - 17:17!

35. minut - Evo ga prvenac za Miloša Orbovića, kratko je bilo nerešeno, a novi gol postiže Dominik Mate - 16:17!

34. minut - Stativa je zaustavila udarac Vejina, sevnula je kontra Mađarske i gol postiže Adrian Šipoš - 15:16!

33. minut - CUPARAAAAA! Dve vezane odbrane za srpskog golmana koji je među stativama odmenio Milosavljeva, na drugoj strani "bomba" Predraga Vejina, nerešeno je - 15:15!

Foto: EPA Images

 

32. minut - Ponovo Mađari sjajno koriste pivota, Banhidi je prelako okrenuo Orbovića, iznudio isključenje i penal koji koristi Dominik Mate - 14:15! Na drugoj strani pasivan napad Srbije, morao je da šutira Đorđić lopta odlazi daleko preko gola.. 

31. minut - Počelo je drugo poluvreme, prvi napad za Srbiju, odmah je napao Lazar Kukić i maitrao Palašiča - 14:14!

Prvo poluvreme: 

30. minut - Odbranila se Srbija, u kontri Vorkapića zaustavlja Adrian Šipoš! Mađari na odmor odlaze sa golom prednosti - 13:14!

29. minut - Tajm-aut traži selektor Mađarske Čema Rodrigez! 

28. minut - Faul u napadu Bence Banhidija, koristi to Dragan Pešmalbek, Srbija ima samo gol zaostatka - 13:14!

27. minut - Prvi gol na meču za Krakovskog, ali na drugoj strani novi penal za Srbiju koji u pogodak pretvara Ilić - 12:14!

26. minut - BORZAAAAAŠ! Ovo je trebalo Srbiji, još jedna "bomba" levog beka Eurofarma - 11:13!

Foto: Starsportphoto

 

25. minut - Još jedna greška "orlova", ni posle tajm-auta ne uspeva Srbija da probije bedem pred golom Palašiča, na drugoj strani četvrti gol Banhidija - 10:13!

24. minut - Ne funkcioniše napad Srbije, oseti to selektor Đerona koji reaguje tajm-autom - 10:12! 

23. minut - Izvanredan potez Riharda Boda koji pogađa gol Srbije sa deset metara, ne uspeva da vrati Lazar Kukić, ostala je rupa u odobrani "orlova" - 10:12. 

22. minut - Šteta... Imala je Srbija igrača više, ali loša reakcija naše odbrane koju koristi Bence Banhidi, ali vraća to Dragan Pešmalbek na dugoj strani - 10:11!

21. minut - Prekida nalet Mađarske Nemanja Ilić koji je još jednom precizan sa linije sedam metara nakon faula koji je iznudio Predrag Vejin - 9:10.

20. minut - MILOSAVLJEEEEEV! Igrali su Mađari sa sedmoricom protiv petorice rukometaša Srbije, ogroman ugao je imao Krakovski, ali brani popularni "Banda"!

19. minut - Novo isključenje za Srbiju, utisak je, ovoga puta prestrogo! Na klupu mora Dragan Pešmalbek, šansa za Mađare da steknu osetniju prednost. 

18. minut - Ogromne probleme Srbiji zadaje pivotmen Mikloš Rošta, još jednom je dobro sarađivao sa Bodom i matirao Milosavljeva - 8:10!

17. minut - Drugu odbranu večeras beleži Dejan Milosavljev, dobra vest za Srbiju! Na drugoj strani bravura Lazara Kukića koji prekida negativan niz Srbije u napadu - 8:9!

Foto: Starsportphoto

 

15. minut - Upala je Srbija u ritam koji daleko više odgovara Mađarima... Još jednom je Mikloš bio na pravom mestu i donosi dva razlike četi koju predvodi legendarni Čema Rodrigez, na drugoj strani greška Marka Milosavljevića - 7:9! 

14. minut - Serija 3:0 za našeg rivala, u strelce se upisuje i pivotmen Dinamo Bukurešta - Rošta Mikloš, sada vodi Mađarska - 7:8!

13. minut - Ponovo Mađari koriste brojčanu prednost na terenu, Mate Lekai prolazi kroz sredinu i poravnava rezultat u "Olimpijskoj dvorani" u Minhenu - 7:7!

12. minut - Pregrub je bio Mijajlo Marsenić u duelu sa Banhidijem koji pogađa sa linije šest metera, a srpski pivotmen mora na dvominutno "hlađenje" - 7:6!

11. minut - Korake pravi Mate Lekai, sevnula je kontra Srbije i drugi gol na meču postiže kapiten Nemanja Ilić, Srbija prvi put večeras ima +2 - 7:5!

10. minut - Silno je raspoložen Uroš Borzaš, treći gol za srpskog reprezentativca, još jednom je prebacio zonu momak iz Sente - 6:5!

9. minut - Izvanredna reakcija Vorkapića koji se vratio na teren, ukrao loptu Mađarima i rutinski iskoristio kontranapad, ali vraća to Gabor Ančin - 5:5!

8. minut - BORZAAAŠ! "Bomba" za levog beka Srbije, iz nemoguće pozicije uspeva da matira Palašiča - 4:4! 

7. minut - Koriste Mađari na pravi način igrača više, Borzaš je loše šutirao, sevnula je kontra Mađarske i Milosavljeva uspeva da matira Zoltan Sita - 3:4!

Foto: Starsportphoto

 

6. minut - Šteta... Previše agresivan bio je Vukašin Vorkapić i sa leđa povukao Boku, sada je Srbija sa igračem manje u polju što Mađari koriste i preko Lekaija stižu do izjednačenja - 3:3. 

5. minut - Nisu "orlovi" uspeli da se odbrane, ponovo su Mađari dobili sedmerac, sada je precizan bio Mate Lekai, ali "bomba" Uroša Borzaša na drugoj strani - 3:2! 

4. minut - Ponovo vodi Srbija! Marsenić je nepropisno zaustavljen, sudije iz Norveške dosudile su sedmerac koji u gol pretvara Ilić - 2:1! Mađari imaju igrača manje nakon Šipošovog isključenja...

3. minut - Lopta ispada kapitenu Nemanji Iliću, koriste to Mađari i preko Šipoša dolaze do izjednačenja. Nisu "orlovi" uspeli da se vrate i postave odbranu na vreme - 1:1. 

3. minut - MILOSAVLJEEEEV! Brani golman Srbije prvi sedmerac na ovom meču, lopta se potom odbina u ruke Lekaiju, ali srednji bek Vesprema još jednom greši! 

2.  minut - Uzvraćaju Mađari istom merom, promašaj Orbovića, ali krade loptu Pušica i u kontri proigrava Vukašina Vorkapića, vodi Srbija - 1:0!

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad na meču imaće selekcija Mađarske! Odmah dobra odbrana "orlova", kapiten Nemanja Ilić seče dodavanje Ančina za pivotmena Banhidija. 

 

20:24 - Zvanično - Srbija večeras bez Bogdana Radivojevića! Iskusno desno krilo nalazi se u sastavu, ali je izvesno da neće nasupati protiv Mađara... Šteta!  

20:15 - Prema informacijama iz Minhena, Srbija će večeras nastupati bez Bogdana Radivojevića koji je imao mučninu pred duel sa Mađarima. Ipak, čeka se zvanično predstavljanje sastava kako bi ta informacija bila potvđena. 

Foto: Starsportphoto©

 

19:58 - U prvom meču današnjeg dana rukometaši Islanda još jednom su se provukli kroz iglene uši, ali ovoga puta sa celim plenom pošto su sa 31:30 savladali Crnu Goru!

19:50 - Selektor Toni Đerona odlučio je da večeras van sastava ostavi Miloša Kosa i Uroša Kojadinovića dok će njihova mesta zauzeti Vukašin Vorkapić i oporavljeni Miloš Orbović. 

19:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva između Srbije i Mađarske. Sve detalje iz Minhena možete uživo pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50