• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2024

22:05

Srbija nije uspela! Mađari prejaki za 'orlove' (VIDEO/FOTO)

EPA Images

Ostali sportovi

Srbija nije uspela! Mađari prejaki za 'orlove' (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Naša rukometna reprezentacija poražena je večeras u Minhenu u 2. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu rezultatom 28:27 (14:13)

Utakmica u Minhenu protiv Mađarske bila je "biti ili ne biti" za srpsku selekciju. Međutim, očigledno da momci nisu uspeli da se oporave i psihološki podignu nakon šokantnog remija sa Islandom u prvoj rundi, kada su u poslednjih 30 sekundi ispustili dva gola prednosti.

I nije sinoć dobro počelo za "orlove", s obzirom da je pred sam duel sa našim severnim komšijama van stroja ostao Bogdan Radivojević. Iskusno desno krilo osetilo je mučninu i nije mogao da pomogne saigračima, što je svakako bio veliki hendikep za naš tim i selektora Tonija Đeronu.

Međutim, svesni da im ova utakmica praktično "život znači", srpski rukometaši su krenuli jako dobro. Igralo se gol za gol, sve do 11. minuta, kada smo prvi put stekli "plus dva" (7:5) preko izuzetno raspoloženih Uroša Borzaša i kapitena Nemanje Ilića.

Foto: EPAIMAGES

 

Upravo su njih dvojica bili i najraspoloženiji u našem timu u prvom delu, kada su po četiri puta uspeli da zatresu mrežu Zoltan Sita. Naš golman Dejan Milosavljev uspeo je za pola sata da skupi četiri odbrane, a posebno su važne bile one pred sam odlazak na odmor.

Koliko su Mađari opasni pokazali su u periodu od 11. do 15 minuta kada su serijom 4:0 uspeli da naprave preokret i steknu vođstvo od 9:7. Ušli su tada "orlovi" u ritam protivnika, Bence Banhidi nam je pravio velike probleme, ali smo u samom finišu prvog dela uspeli da se podignemo.

Na odbrane Milosavljeva nadovezali su se golovi Pešmalbeka, Ilića i Borzaša, pa se na pauzu otišlo sa minimalnim vođstvom Mađarske (14:13).

Foto: Reuters

 

Drugo poluvreme sjajno je otvorio Lazar Kukić, doneo nam izjednačenje, a potom je krenula rovovska borba. Selektor Đerona je odlučio da mesto među stativama zauzme iskusni Vladimir Cupara i to se pokazalo kao dobar potez, jer je već u 40. minutu imao četiri odbrane.

 

 

Međutim, iako su se u napadu razigrali Miloš Orbović i Petar Đorđić, pravili smo i neke neverovatne greške, koje su omogućile Mađarima da konstantno imaju minimalnu prednost koju smo morali da jurimo.

Nakon dve propuštene prilike za izjednačenje, u 43. minutu su izabranici Čeme Rodrigeza otišli na "plus dva" (20:18). Usledila je potom neverovatna greška Vanje Ilića, kada je šutirao na prazan gol, ali je pogodio golmana , potom je Milosavljević pogodio prečku, a sve to je rival iskoristio i otišao na 22:18.

Foto: EPA Images

 

Više od osam minuta Srbija nije uspela da zatrese mrežu, a tu seriju napokon je prekinuo Đorđić. Međutim, odbrana nikako nije uspevala da odradi posao, Banhidi je bio nezaustavljiv (devet golova), a kada je Marsenić propustio priliku da smanji minus na 12 minuta pre kraja, praktično je sve bilo rešeno. Iako smo u samom finišu stigli na "minus dva", ipak to nije bilo dovoljno i za potpuni preokret.

"Orlovi" su tako sami sebe doveli u tešku poziciju, pa sada mogu da se uzdaju samo u matematiku. Biće neophodno da naši momci u poslednjem kolu (16. januara) savladaju Crnu Goru, kao i da Mađarska pobedi Island, a nakon toga odlučivaće gol-razlika.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija