• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2024

17:00

Srbija je ispala sa Evropskog prvenstva! Crna Gora opet kobna po "orlove"

EPA

Ostali sportovi

Srbija je ispala sa Evropskog prvenstva! Crna Gora opet kobna po "orlove"

Podeli vest

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je meč 3. kola C grupe od Crne Gore rezultatom 30:29 (15:14) i ispala sa Evropskog prvenstva u Minhenu. "Orlovima" je bilo potrebno da slave sa dva ili više gola razlike za prolaz dalje, a da potom Mađarska dobije Island.

Srbija - Crna Gora 29:30 (14:15, 15:15)

Grad: Minhen

Dvorana: Olimpijahale

Kapacitet: 12.150

Sudije: Mirza Kurtagić (Švedska), Matijas Vatervik (Švedska).

SRBIJA: Cupara, Milosavljev, Vorkapić, Kos, Abutović, Borzaš, Milosavljev, Kojadinović, Radivojević, Ilić N., Pušica, Orbović, Kukić, Rogan, Đorđić, Pešmalbek, Marsenić.

Selektor: Toni Đerona

CRNA GORA: Matović, Simić, Bakić, Dragašević, Vujović M., Čavor, Lazović, Čepić, Vujović B., Radović M., Kaluđerović, Vujačić, Radović L., Vukić, Anđelić, Borozan, Grbović.

Selektor: Vlado Šola

 

KRAJ MEČA

DRUGO POLUVREME

60. minut - Tajm-aut traži Đerona. Igrači se bodre i ubeđeni su u pobedu. Propušta Srbija priliku za vođstvo, Lazović je izblokirao Đorđića. Pogađa Borozan za novo vođstvo - 28:29. Sedmerac izvodi Radivojević i pogađa, nerešeno je, odmah tajm-aut traži Šola - 29:29. Pogađa Crna Gora i pobeđuje iako je imala samo šest sekundi za napad!

59. minut - Nemanja Ilić pogađa za izjednačenje - 28:28! Brani Cupara, Srbija ima napad za vođstvo. 

58. minut - Prvi gol Kukića u drugom poluvremenu, precizan je pod žestokim guranjem - 27:28. Maši Borozan zicer na drugoj strani.

57. minut - Odlična odbrana Srbije. Propao je cepelin Crnogorcima, ipak ima sedmerca za njih zbog prekrašaja Bogdana Radivojevića. Miloš Vujović je siguran sa sedam metara - 26:28.

56. minut - Brani Matović šut Đorđića, Crna Gora je istrčala kontru, ali ih je Nemanja Ilić zaustavio i izbacio loptu u aut.

55. minut - Odličan Abutović u odbrani, Čavor promašuje i šalje loptu daleko preko gola.

54. minut - Isključen je i Branko Vujović! Neverovatan gol Borozana u momentu kada njegov tim ima dva igrača manje - 25:27. Uzvraća fenomenalni kapiten Nemanja Ilić iz viška - 26:27.

53. minut - Rešeta mrežu Đorđić - 24:25! Naši rukometaši pusitli su ponovo Branka Vujovića da šutira što on kažava i piše osmi gol - 24:26.  Brani Matović šut Vorkapića, ali je onda Srbija imala malo sreće, na pravom mestu je bio Mijajlo Marsenić i postiže gol - 25:26. 

52. minut -  Izveli su cepelin rukometaši Crne Gore i Miloš Vujović opet pogađa na asistenciju Borozana - 23:25. Isključen je Dragašević.

51. minut - Čita Cupara Branka Vujovića, ima kontru Srbija, ali "staju na loptu" ipak i grade napad. Desno krilo Vorkapić pogađa sa deset metara i sa bekovske pozicije i smanjuje prednost Crne Gore 23:24.

50. minut - Ide šut Đorđića u gol - 21:23. Brano Vujović gura loptu do Grbovića koji opet pogađa sa crte - 21:24. Desni bek Partizana Kojadinović pogađa nakon što je napravljen višak - 22:24.

49. minut - Nemanja Grbović je nepogrešiv gotovo, pronalazi ga Borozan i Crna Gora ima plus tri - 20:23.

48. minut - Prošao je Marko Milosavljević, ali Matović brani odlično iako se to nije očekivalo nakon što je Simič dobio ditektan crveni karton.

47. minut - Sedmi gol Branka Vujovića za 20:22, tajm-aut traži Toni Đerona. Neverovatna greška Kojadinovića, nije Milosavljević uspeo da prihvati tu loptu. Nakon što su pogledali snimak, sudije du odlučile da isključe Abutovića na dva minuta. Miloš Vujović je prestupio i gol za plus tri mu je poništen.

46. minut - Ništa od izjednačenja ponovo, rukometaši Crne Gore pročitali su namere Srbije u napadu.

45. minut - Još jedan protraćen napad Crne Gore, a onda Lazar Kukić upisuje prvi promašaj večeras. Intervencija Cupare.

44. minut - Dobra odbrana Srbije, greše Crnogorci. Usledila je kontra Srbije, ali sudije su dosudile korake Kojadinoviću.

43. minut - Miloš Vujović ubacuje loptu Cupari kroz noge - 19:21. Kapiten Nemanja Ilić precizan na drugoj strani - 20:21.

42. minut - Greše Crnogorci i Pešmalbek konačno pogađa - 19:20.

41. minut - Povredio se Orbović i srpski i crnogorski rukometaši zajedno su ga izneli sa terena. Pešmalbek potom baca loptu pravo u ruke crnogorskom golmanu.

40. minut - Izgubljena lopta Srbije i Branko Vujović to kažnjava - 18:20.

39. minut - Kos pokušava sa poda, ali Matović upisuje novu odbranu. Na drugoj strani pogađa Miloš Vujović i Crna Gora vraća prednost 18:19.

38. minut - Greše ponovo Crnogorci, Pešmalbek se našao sam sa golmanom, ali ga je pogodio u glavu zbog čega automatski dobija isključenje od dva minuta. Nepogrešiv je Grbović i donosi izjednačenje sa igračem više - 18:18.

37. minut - Vodi Srbija!!! Greši Borozan u napadu i Nemanja Ilić postiće gol za prvo vođstvo Srbije na meču - 18:17.

36. minut - Radivojević je odlučio da ne da Crnoj Gori da ponovo pravi veću razliku i opet postiće gol za izjednačenje - 17:17.

35. minut - Branko Vujović ponovo postiže sjajan gol - 16:17.

34. minut - Izjednačenje! Cepelin nije uspeo Crnogorcima, ali jeste kontra Srbije i gol postiže Radivojević - 16:16. Golman Crne Gore Simić se zatrčao tokom kontre Srbije i naleteo na Pešmalbeka zbog čega su sudije odlučile da mu daju crveni karton. To je veliki hendikep za Crnu Goru jer je Simić možda i najbolji pojedinac.

33. minut - Cupara je na poluvremenu zamenio Milosavljeva i upisuje dve odbrane u istom napadu. Pešmalbek je napravio grešku u napadu i ponovo ništa od izjednačenja.

32. minut - Prave višak naši rukometaši i Nemanja Ilić, iz ne baš lake pozicije, uspeva da postigne gol - 15:16.

31. minut - Grbović postiže gol na startu poluvremena - 14:16. Simić upisuje novu odbranu, ali je lopta otišla u aut pa Srbija ima novu priliku za gol.

PRVO POLUVREME:

30. minut - Nova odbrana Milosavljeva, ali propuštena šansa za kontru i izjednačenje, Crna Gora odlazi na odmor sa prednošću od jednog gola razlike.

29. minut - Fauliran je Borzaš. Pretio je Srbiji opet pasivan napad, ali Uroš Kojadinović opet pogađa iako je Simić skroz izašao - 14:15.

28. minut - Pretio je Srbiji pasivan napad i sviran je jer su naši reprezentativci imali dodavanje više čime je propuštena prilika za izjednačenje. Branko Vujović ponovo pogađa za plus dva - 13:15.

27. minut - Kukić postiže i šesti gol za 13:14. Brani Milosavljev, ali sudije isključuju Kosa zbog pokušaja iznuđivanja faula u napadu.

26. minut - Prave Crnogorci faul za devet metara. Uspeva da pogodi Kojadinović pod faulom za 12:14. Kradu loptu reprezentativci Srbije, tačnije Nemanja Ilić. 

25. minut - Maši Radivojević sa bekovske pozicije, loptu šalje pored gola. Grbović još jdnom siguran - 11:14.

24. minut - Peti gol Kukića za 11:13. Anđelić organizuje napad reprezentacije Crne Gore, ali je njegov šut izblokiran.

23. minut - Isključen je Marsenić na dva minuta nakon prekršaja nad Milošem Vujovićem, koji je siguran i sa sedam metara - 10:13.

22. minut - Faul u napadu, fenomenalan posao u odbrani Mijajla Marsenića. Pogađa mladi Miloš Kos (21) za 10:12.

21. minut - Radović postiže gol, nova intervencija Simića na šut Nemanje Ilića - 9:12.

20. minut - Prvi pokušaj i prvi gol oporavljenog Bogdana Radivojevića nakon što su naši momci napravili višak - 9:10! Sjajni šut Branka Vujovića ne staje, šutirao je uspešno sa više od deset metara - 9:11.

19. minut - Lepa asistencija Kukića, ali ispušta loptu Orbović. Peta odbrana Milosavljeva na slab šut Borozana. Stefan Ćavor je isključen na dva minua.

18. minut - Šola traži tajm-aut. Prolazi još jedan šut Borozana iako je Milosavljev bio blizu da interveniše - 8:10.

17. minut - Greši Borozan na sreću jer je Milosavljev krenuo na suprotnu stranu od šuta. Sada niko ne može zaustaviti Lazara Kukića, prilazi Srbija na sam gol minusa 8:9.

16. minut - Koraci Vasilija Kaluđerovića, traće Crnogorci napad. Simić brani, blista potom Milosavljev na našem golu i Kukić daje gol za minus dva -7:9.

15. minut - Miloš Vujović je precizan, ponovo je plus četiri za Crnu Goru (5:9). Simić zaustavlja Kukića, ali faul prave Crnogorci nad našim srednjim bekom. Toni Đerona traži tajm-aut. Sjajan prodor Kukića, njegov drugi gol - 6:9.

14. minut - Prvi gol Nemanje Grbovića - 5:8. Crnogorci imaju mnogo veću i glasniju podršku u dvorni u Minhenu. Laka intervencija Nebojše Simića, Srbija ne dolazi do gola.

13. minut - Divno dodavanje kroz noge za Pešmalbeka koji je iskoristio šansu i postigao gol - 5:7.

12. minut - Novi pogodak Borozana, najboljeg strelca Crne Gore na ovom turniru - 4:7.

11. minut - Branko Vujović ima nezaustavljiv šut i posle neizgrađenog napada ipak donosi pogodak svom timu - 3:6. Miloš Vujović je isključen na dva minuta. Samouvereno pogađa Borzaš i smanjuje zaostatak - 4:6.

10. minut - Kukić postiže sjajan gol - 3:5.

9. minut - Novi promašaj Vorkapića, faul u napadu prave Crnogorci.

8. minut - Branko Vujović pogađa prečku, gol daje Vorkapić - 2:4. Na drugoj strani precizan Miloš Vujović - 2:5.

7. minut - Još jedan promašaj Marsenića, skida mu zicer Nebojša Simić.

6. minut - Pogodak Vujovića za 4:0. Prvi pogodak za Srbiju!!! Orbović daje gol, uspeva da se izbori sa odbranom Crne Gore - 1:4. Greše Crnogorci u napadu.

5. minut - Nervozno duel otvara Srbija, maši i Vorkapić.

4. minut - Gol postiže i Vasilije Kaluđerović - 0:2. Izblokiran pokušaj Borzaša. Borozana zasutavlja Milosavljev, Kukić greši i Borozan donosi 3:0 Crnoj Gori.

3. minut - Brani Simić šut sa sedam metara kapitena Nemanje Ilića. Skandira mu cela dvorana. Brozan sa poda postiže prvi gol na meču - 0:1.

2. minut - Vujović ispušta loptu, Orbović šutira u kontranapadu u golmana Simića, ali biće sedmerac posle prekršaja Borozana.

1. minut - Piše prvu odbranu sjajni golman Crne Gore Simić. Šutiraju Crnogorci potom pored gola, a naši prave grešku u napadu.

PRE MEČA:

17.50 - Ovog puta rukometaši Crne Gore ne igraju u zelenim dresovima, već crnim.

17.45 - Slavni rukometaš i trener Veselin Vujović rekao je na televiziji Arena sport da se ne slaže sa tim što levo krilo Vanja Ilić nije u sastavu, te da bi kod njega uvek imao mesto.

17.30 - Rukometaš Srbije Uroš Borzaš poručuje naciji koja prati našu reprezentaciju da je sportski nadati se.

Foto: Starsportphoto

Nada se drugoj fazi: Uroš Borzaš

 

- Nije sada sve u našim rukama, ali je sportski da se nadamo da možemo nekako da se nađemo u drugoj fazi. 

17.25 - S obzirom na to da Srbija može da prođe, a Crna Gora ne, naši momci su ubedljivi favoriti i prema kladionicama. Kvota na ekipu Tonija Đerone je 1,50, a na Crnu Goru 4,75.

17.20 - Za Crnu Goru igra i Vuk Lazović, sin pokojnog glumca Danila Lazovića, koji je ponosno isticao da je Srbin. Vuku su događanja pre četiri godine teško pala, tokom jednog intervjua je čak i zaplakao, a pred duel sa Srbijom ovog puta spušta loptu.

Foto: EPA

Sin pokojnog glumca Danila Lazovića igra za Crnu Goru: Vuk Lazović

 

- Utakmica sa Srbijom uvek ima dodatnu draž i energiju.Tada se umešala politika na veliku žalost, ovog puta to neće biti, biće samo sport - rekao je Vuk Lazović za balkan-handball.com uoči meča.

17.15 - Srbija i Crna Gora sastale su se poslednji put pre četiri godine, takođe u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Gracu. Slavila je Crna Gora sa 22:21 i prošla dalje za razliku od našeg tima, ali su taj meč obeležili pre svega politički skandali. Rukometaši Crne Gore pobedu nad Srbijom slavili su uz zeleni barjak, simbol komita koji su posle Prvog svetskog rata podigli oružanu pobunu protiv ujedinjenja sa našom zemljom. Takođe, igrali su u zelenim dresovima i rekli da su naterani da ih obuku za meč sa Srbijom.

Detalj sa meča iz januara 2020. kada su Crnogorci igrali u zelenim dresovima i provocirali Srbe

 

17.05 - Predrag Vejin i Vanja Ilić odlukom selektora neće igrati na ovom meču. Bogdan Radivojević je u timu, iako na prošlom meču nije bio jer je bio bolestan.

Foto: EPA

Ponovo u sastavu nakon što je preležao virus: Bogdan Radivojević

 

17.04 - Crna Gora je upisala dva poraza, od Mađarske (26:24) i Islanda (31:30), i ne može da prođe dalje.

​17.02 - "Orlovi" su izgubili od Mađarske (28:27) u prethodnom kolu, dok su na startu kontinentalnog šampionata odigrali nerešeno sa Islandom (27:27) iako su u poslednjem minutu imnali prednost od dva gola razlike.

17.00 - Dobro veče i dobro došli na tekstualni prenos meča 3. kola C grupe Evropskog prvenstva u rukomtu Srbija - Crna Gora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50