• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2024

15:15

Zvanično - Đerona smenjen! Srbija traži novog selektora!

EHF/Kolektiff

Ostali sportovi

Zvanično - Đerona smenjen! Srbija traži novog selektora!

Podeli vest

Hvala ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, poručio je Toni Đerona.

Kao što se nakon neuspeha reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Minhenu moglo naslutiti, Antonio Đerona i Rukometni savez Srbije sporazumno su raskinuli ugovor. 

Posle obavljene prve analize od strane nadležnih Rukometnog saveza Srbije i prijateljskog sastanka sa španskim stručnjakom, doneta je jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu saradnje. Đeronin ugovor isticao je u junu, ali je nakon neuspeha na kontinentalnoj smotri prevremeni rastanak bio jedino logično rešenje. 

- Posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid Ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije. Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno - rekla je predsednica Rukometnog saveza Milena Delić. 

Foto: Rukometni savez Srbije

 

Na oproštaju od reprezentacije samo reči hvale o Srbiji imao je španski strateg Toni Đerona. 

- Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate - jasan je bio Đerona. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija