• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2024

06:35

Sportski savez Srbije misli na nasjtarije! Štefanek: Doprinećemo njihovom zdravlju, kondiciji i pokretljivosti!

sss

Ostali sportovi

Sportski savez Srbije misli na nasjtarije! Štefanek: Doprinećemo njihovom zdravlju, kondiciji i pokretljivosti!

Podeli vest

Sportski savez Srbije u 2024. godini nastaviće sa održavanjem niza akcija koje su zaživele prethodnih godina.

Pored već poznatih akcija kao što su Mali sajam sporta, Budi zdrava-vežbaj sa nama, Seoske igre Sportskog saveza Srbije i Lige malih šampiona, nastavlja se saradnja i sa Krosom RTS-a, a obavljeni su i prvi dogovori vezani za nove aktivnosti namenjene pre svega najstarijim sugrađanima.


Predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar SSS Goran Marinković održali su sastanak sa predsednikom Saveza panzionera Srbije Andreom Savićem, sekretarom Draganom Petkovićem i Dragana Kalinović. Do ove ideje došlo se u skladu sa Statutom Saveta Evrope i Rezolucijom o zdravstvenoj zaštiti.

Foto: sss

 

 

 


- Dug vremenski period želimo da realizujemo akciju koko bi se posvetili starijim sugrađanima. Došli smo na ideju da zajedno sa Savezom penzionera Srbije razmenimo mišljenja i zajednički osmislimo fizičke aktivnosti za penzionere koje bi bile najkorisnije, prilagođene svima, a ujedno i opšte prihvatljive kako bismo mogli da je proširimo na sve gradove i opštine u Srbiji, što je odlika svih naših aktivnosti. Kroz nove aktivnosti trudićemo se da doprinesemo očuvanju pokretljivosti, zdravlja i opšte kondicije starijih osoba - rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Generalni sektetar SSS, Goran Marinković, dodao je da će se ovaj plan detaljno razraditi i početi sa realizacijom ovog proleća.

 

Foto: sss

 

 

 

- Kao što i do sada radimo, sarađivaćemo sa našim članicama teritorijalnim sportskim savezima i u novim projektima, a u Savezu penzionera Srbije imaćemo partnera koji će nam pomoći da ohrabrimo i podržimo veće učešće starijih osoba u odgovarajućim sportskim i drugim fizičkim aktivnostima. Verujemo da će ovakve aktivnosti doprineti kvalitetu zdravlja, ali i socijalnog aspekta života naših sugrađana - rekao je Mrinković.

Štefanek se nadovezao i na već postojeću saradnju sa Krosom RTS-a


- Verujemo da dobre ideje uvek treba podržati, jedna od takvih je i tradicionalni KROS RTS-a. Zato ćemo i u 2024. godini nastaviti da sarađujemo i nadamo se da će ova godina biti još uspešnija. Hvala na svim predlozima Stevanu Kovačeviću, osnivaču i direktor Krosa RTS-a, Edinu Zukoviću, selektoru atletske reprezentacije Srbije, kao i doc. dr Gordani Stepić, direktorki obrazovno-umetničkih segmenata Krosa RTS-a, i Dušanu Baboviću, član rukovodećeg tima. Znamo se dugo godina i ovu saradnju nastavljamo na obostrano zadovoljstvo - zaključio je Štefanek.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija