• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

10:46

Crnogorci slave! Ovaj sportista je prvi obezbedio Olimpijske igre za komšije!

Shutterstock

Ostali sportovi

Crnogorci slave! Ovaj sportista je prvi obezbedio Olimpijske igre za komšije!

Podeli vest

Fenomenalni crnogorski jedriličar, Milivoj Dukić, prvi je crnogorski sportista sa olimpijskom vizom.

Olimpijske igre u Parizu će Dukiću biti četvrte Igre u karijeri, nakon što je učestvovao u Londonu 2012, Rio de Žaneiru 2016. i Tokiju 2020. godine.

Zapravo, takmičenje u ovom sportu će se organizovati u Marseju, a odlazak na prestižno takmičenje Crnogorac je obezbedio na Svetskom prvenstvu u Australiji.

On je planetarnu smotru završio na 21. mestu, a bio je drugoplasirani među onima koji do sada nisu imali olimpijsku normu.

 

 

- Crna Gora će jedriti na Olimpijskim igrama! Radi se o mom najbojem rezultatu na svetskim prvenstvima u olimpijskoj godini. Sve to je pokazatellj dobrog rada za koji se nadam da će da se nastavi u narednom periodu - poručio je Dukić iz Australije.

Inače, na Olimpijskim igrama može da učestvuje samo jedan jedriličar iz svake države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija