• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2024

06:44

Na današnji dan: Zimonjić osvojio prvu grend slem titulu!

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Na današnji dan: Zimonjić osvojio prvu grend slem titulu!

Podeli vest

Srpski teniser u tandemu sa Elenom Bovinom stigao do trofeja na Australijan openu!

Bez ikakve dileme Srbija je zemlja tenisa. Novak Đoković je najblistavija potvrda toga, ali nije jedina budući da je Srbija iznedrila i jednog od najboljih dubl igrača svih vremena - Nenada Zimonjića. 

Slavni teniser je svoju prvu grend slem titulu u dublu osvojio baš na današnji dan na Australijan openu. Zimonjić je u tandemu sa Ruskinjom Elenom Bovinom slavio u konkurenciji mešovitih parova pošto su u finalu bili bolji od Indijca Leandera Paesa i Amerikanke Martine Navratilove sa 6:1, 7:6.

Zanimljivo, Zimonjić uoči Australijan opena nije imao nameru da se takmiči u miks dublu, ali je u poslednjem navratu zahvaljujući predlogu prijatelja rešio da zaigra sa Elenom Bovinom. Slučajno partnerstvo se isplatilo, a srpski teniser nagovestio da je pred njim bogata karijera. 

Foto: EPAIMAGES

 

Nastavio je Zimonjić da se takmiči u miks dublu pošto je do kraja karijere osvojio još četiri grend slem titule. Još jednu je osvojio na Australijan openu, dva puta je slavio na Rolan Garosu i jednom na Vimbldonu. Jedini pehar fali mu sa Ju-Es opena gde je poražen u finalu 2005. godine. 

Pored toga Zimonjić je osvojio i tri grend slem titule u tandemu sa Danijelom Nestorom. Srpsko-kanadski dubl bio je najbolji na Vimbldonu 2008. i 2009. godine, dok je titula osvojena i na Rolan Garosu 2010. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija