• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.02.2024

07:15

Počinje SP u Dohi! "Delfini" jure poslednji voz za Olimpijske igre

EPA-EFE/ANTONIO BAT

Ostali sportovi

Počinje SP u Dohi! "Delfini" jure poslednji voz za Olimpijske igre

Podeli vest

Vaterpolisti Srbije više nemaju pravo na grešku, ako žele da putuju u Pariz.

Izabranici selektora Uroša Stevanovića danas počinju učešće na Svetskom prvenstvu u Dohi, koje će im ujedno biti i poslednja šansa da obezbede vizu za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

"Delfini" turnir otvaraju danas u 14 časova utakmicom protiv Japana u grupi C, gde su još i reprezentacije SAD i Crne Gore. Aktuelni olimpijskim šampionima primarni cilj biće da grupnu fazu završe na prvom mestu, jer osim što bi obezbedili direktan plasman u četvrtfinale, samim tim bi overili plasman na Olimpijske igre, dok bi osvajanje drugog ili trećeg mesta u grupi značilo razigravanje u osmini finala.

Kartu za OI već su čekirali timovi poput Mađarske, Španije, Grčke, domaćin Francuska, Japan, SAD, i Južna Afrika. S druge strane, pored Srbije vizu u Kataru juriće nekoliko evropskih zemalja i to Italija, Hrvatska, Crna Gora, Rumunija i Španija, kao i Kina, Brazil i Kazahstan.

Foto: profimedia

 

Selektor Uroš Stevanović računa na 15 igrača, među kojima su i iskusni golman Branislav Mitrović, kao i Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Đorđe Lazić, braća Strahinja i Viktor Rašović...
- Nezahvalno je sve što se ovoj generaciji dogodilo nakon smene. Vezali smo četiri takmičenja na kojima nismo uzeli medalju, ali nadam se da ćemo sada na Svetskom prvenstvu uspeti da prekinemo taj niz i da, pre svega, obezbedimo vizu za Pariz. Imamo jaku grupu i od prvog duela sa Japanom treba da se zauzme ozbiljan stav, da se odmah krene snažno. Cilj je osvajanje prvog mesta, a ako to uspemo, bićemo rasterećeniji u nastavku takmičenja. Idemo korak po korak - poručio je Mandić.

U duelu sa azijskom selekcijom Srbija je apsolutni favorit, pošto je dobila sve dosadašnje međusobne mečeve. Kapiten "delfina" Nikola Jakšić poziva na oprez uoči današnjeg meča.

- Traže oprez, nema shvatanja da ćemo lako da pobedimo. Međutim znamo kako igraju, nezgodan su rival i ne smemo da dozvolimo da oni diktiraju ritam. Nama bi pobeda mnogo značila pred naredne duele sa Crnogorcima i Amerikancima preko kojih možemo do olimpijske vize. Posle idemo dalje, Zagreb nas je razbudio, možemo mnogo više od sedmog mesta u Evropi - zaključio je Jakšić. 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija