• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.02.2024

16:40

Ni "d" od derbija! Surova Srbija deklasirala Crnogorce!

Marcel ter Bals /MTB-Photo - VSS

Ostali sportovi

Ni "d" od derbija! Surova Srbija deklasirala Crnogorce!

Podeli vest

Izabranici Uroša Stevanovića ubedljivo slavila u drugom kolu Svetskog prvenstva.

Uspešno su "delfini" započeli svoj put na Svetskom prvenstvu pošto su u prvom kolu savladali Japan. Ipak, duel protiv šampiona Azije bilo je zagrevanje za ono što je četu Uroša Stevanovića čekalo u drugom meču budući da je rival bio daleko bolji - Crna Gora. Tako je trebalo da bude na papiru, realnost - potpuno drugačija. 

Japanci su, utisak je, daleko više namučili srpske vaterpoliste budući da su "delfini" od prvog do poslednjeg minuta dominirali i na kraju deklasirali nemoćne Crnogorce - 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0).

Igrala je Srbija "sporo" na startu meča protiv Japana što je naš rival uspeo da iskoristi i zakomplikuje situaciju. Bilo je jasno da takvo opuštanje ne sme da se dogodi protiv Crne Gore, i nije! Naštelovali su nišanske sprave srpski vaterpolisti od samog početka i poveli sa 4:0 uz veoma raspoloženog Radoslava Filipovića na golu. 

Nisu Crnogorci imali pravi odgovor za agresivnost Srbije u odbrani i sjajan protok lopte u napadu. Koristili su to braća Viktor i Strahinja Rašević zbog čega je prednost "delfina" konstantno rasla. Ipak, naš rival uspeo je da se "vrati" u meč nakon dva iskuljučenja za srpske vaterpoliste što koristi Konstantin Averka i smanjio na 5:2. 

Foto: Marcel ter Bals /MTB-Photo - VSS

 

Pokušali su Crnogorci na startu drugog poluvremena da se vrate u meč, pretili su preko Averka i delovalo je da bi mogli da zakuvaju situaciju. Ipak, kratko je trajala radost naših rivala. Srbija je preko nezaustavljivog Dušana Mandića vrlo brzo stekla četiri, a potom i maksimalnih pet golova prednosti, a na kraju trećeg perioda "delfini" su vodili sa 11:6. 

U četvrtoj četvrtini rutinski! Srbija je dodatno povećala svoju gol-razliku, među stativama nastavio je da briljira Radoslav Filipović koji je meč okončao sa čak 11. uspešnih intervencija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija