• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

18:49

Ludilo mozga! Plivač pristao da koristi doping zbog trke!

EPA Images

Ostali sportovi

Ludilo mozga! Plivač pristao da koristi doping zbog trke!

Podeli vest

Nekadašnji svetski prvak u trci na 100 metara slobodnim stilom učestvovaće u kontroverznom projektu.

Penzionisani plivač Džejms Magnusen (32) odlučio je da se bori za veliku novčanu nagradu i to tako što će koristiti nedozvoljena sredstva.

Šampion iz 2011. godine želi da obori planetarni rekord na 50 metara i da tako osvoji ček na milion dolara. Australijanac se povukao iz bazena još 2018, ali sada planira da se aktivira kako bi se takmičio u "Enhensd gejmsu".

Reč je o, u najmanju ruku, intrigantnom projektu pokrenutom prošle godine, koij ne podleže propisima Svetske antidoping agencije.

Osvajač tri olimpijske medalje bi bio prvo veliko plivačko ime u nadmetanju sa rivalima bez doping kontrole, ali tvrdi da neće mnogo reskirati zdravlje.

Foto: EPA Images

 

- Želim da budem okružen vrhunskim lekarima i da imam dobru medicinsku podršku. Da budemo potpuno transparentni, novac igra veliku ulogu. Nagradu od 1,6 miliona australijskih dolara teško je ignorisati. Penzionisani sportisti ne dobijaju svakog dana takve prilike - rekao je Magnusen.

Inače, Brazilac Cezar drži svetski rekord od 2009, sa vremenom 20.91 na 50 metara slobodno. On je tada nosio visokotehnološko aerodinamično superodelo, koje je u međuvremenu i zabranjeno.

Mesto i datum održavanja "Enhensd gejmsa” još nije poznato, ali zna se da će uključivati pet glavnih kategorija: atletiku, vodene sportove, gimnastiku, snagu i borbu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija