• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2024

22:08

Vučinić nakon plasmana na OI: najbitnije je tek pred nama, moramo bolje da uđemo u meč!

Marcel ter Bals Photo-MTB

Ostali sportovi

Vučinić nakon plasmana na OI: najbitnije je tek pred nama, moramo bolje da uđemo u meč!

Podeli vest

Srpski vaterpolista Đorđe Vučinić (25) izneo je svoje utiske o nedavnim utakmicama "delfina" na Svetskom prvenstvu i istakao ambicije za Olimpijske igre (26. jul - 11. avgust) koje ih očekuju.

Vaterpolisti Srbije su u utakmici sa dvostrukim značajem trijumfovali nad Sjedinjenim Američkim Državama rezultatom 14:12, obezbedivši tako mesto u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Pored toga, ovom pobedom stekli su i plasman na Olimpijske igre koje će se održati u Parizu.

Jedan od "delfina" među najzaslužnijim za pobedu, po ko zna koji put je pokazao izuzetan doprinos timskoj igri. Vučinić je trećim golom na susretu sa Amerikancima za 14:10, obezbedio vizu za predstojeću Olimpijadu u Francuskoj.

- Iskreno, meni je u glavi da uvek dam sve od sebe za ekipu. Imao sam problema sa povredom i skoro cele pripreme sam propustio. Uspeo sam da se vratim, sada sam dobro i mogu da kažem da sam zadovoljan za. Videćemo dalje, nadam se da će sve dobro proci - izjavio je Vučinić za "b92".

Vaterpolista otvoreno priznaje da nije bilo lako tokom meča i ističe da su se neprestano borili kako bi pobedili.

- Očekivano težak duel, nismo iskreno ušli u utakmicu kako je trebalo ili kako je bilo protiv Crne Gore, mada u nastavku smo polako krenuli da se vraćamo - dodaje Đorđe.

Foto: Starsportphoto©

 

Iako je teret skinut sa leđa osvajanjem olimpijske vize i plasmanom među osam najboljih na svetu, vaterpolisti Srbije ne planiraju da se zaustave samo na tom uspehu, pa tako Vučinić najavljuje da je najbitnije tek pred njima.

- Sigurno je da se lakše diše, ali ponavljam tek treba da igramo najbitniju utakmicu na turniru trenutno. Sada smo fokusirani na utakmicu četvrtfinala, pa ćemo videti dalje, korak po korak - izjavio je on.

Pred "delfinima" je par dana odmora, a onda ih u utorak očekuje borba za polufinale. Njihov potencijalni protivnik biće gotovo sigurno Hrvatska, osim ako Kina, koja igra osminu finala sutra (10.00, Arena sport 1) ne napravi čudo i savlada aktuelnog vicešampiona Evrope. Vučinić najavljuje kvalitetan meč i ističe da zajedno sa saigračima radi na tome da poboljšaju sam start igre.

- Najverovatnije će biti Hrvatska, dobro poznajemo tu reprezentaciju, sparingovali smo sa njima ove zime. To je ekipa koja ima sjajne pojedince i koja je igrala finale EP u Zagrebu. Analiziraćemo ih još, ali mislim da su želja, volja i požrtvovanost najbitnije stvari uz naravno bodrenje. Takođe, odbrana je jedna od ključnih stvari, jer iz nje ide dobar napad. Tako da moramo da uđemo u meč maksimalno fokusirano i da to održavamo do samog kraja. Neće biti lako, ali ne smemo da stanemo - podvukao je Đorđe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija