• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.02.2024

09:23

Amerikanci čupaju kosu! Bokser postao Rus i ovo će uraditi zbog Putina

printscreen

Ostali sportovi

Amerikanci čupaju kosu! Bokser postao Rus i ovo će uraditi zbog Putina

Podeli vest

Američki bokser Kevin Džonson, koji je nedavno kao i kanadski hokejaš Brendan Lajpsik dobio rusko državljanstvo, najavio je da će na izborima glasati za Vladimira Putina.

Zbog rata sa Ukrajinom malo je ruskih sportista koji mogu da se takmiče, ali to Amerikancima nije bilo važno, kao i što će biti na udaru zbog izbora.  Džonson i Lajpsik su dobili rusko državljanstvo zbog svojih stavova, ali i želje da žive u Rusiji, a bokser je sve šokirao kada je rekao da će na predstojećim predsedničkim izborima glasa za Putina.

U izjavi za RIA Novosti on je rekao da bi voleo da pruži ruku Putinu, da s njim odigra partiju šaha, da sviraju klavir, ali i da mu se lično zahvali za ruski pasoš. Takođe, najavio je da će svoj glas na izborima dati aktuelnom predsedniku Ruske Federaciju.

Džonson kaže da mnogo voli pesmu "Ja sam Rus", koja mu je postala životna deviza.

- Za mene će biti čast da se takmičim pod pod zastavom Rusije - rekao je Amerikanac, koji je prilikom nedavnog preuzimanja novog pasoša, imao na sebi majicu sa likom predsednika Rusije Vladimira Putina.

 

Foto: printscreen

 

 

Džonson je promenio ime u Kevin Vladimirovič u čast ruskog predsednika.

- Kao kompliment predsedniku Vladimiru Putinu, odlučio sam da promenim ime. Sada ću se zvati Kevin Vladimirovič, u Putinovu čast. Sada sam, bez šale, 100 odsto Rus - rekao je tada Džonson.
 

 

 

Već 16. februara on će imati priliku da, prvi put od dobijanja ruskog državljanstva, boksuje i to protiv Irca Šona Ternera.  Džonson imao 59 profesionalnih borbi, 36 pobeda, 19 nokautima, 21 poraz i dva remija.

Što se Lajpsika tiče, ta Rusiju se takmiči  od 2020. godine i ukupno ima 218 mečeva i 146 bodova (56+90) u Kontinentalnoj hokejaškoj ligi. Prešao je u ruski klub SKA u leto 2023. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija