• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

17.02.2024

17:31

Nama pobegli 's lopate', a onda im Rus doneo svetsku krunu!

profimedia

Ostali sportovi

Nama pobegli 's lopate', a onda im Rus doneo svetsku krunu!

Podeli vest

Vaterpolisti Hrvatske novi su prvaci sveta, a samo mi pamtimo s koliko sreće i spletom neverovatnih okolnosti su eliminisali Srbiju u četvrtfinalu.

Komšije su danas u finalu šampionata odigranog u Dohi savladale Italijane rezultatom 15:13 i to posle boljeg izvođenja peteraca (2:3, 3:2, 3:2, 3:4, 4:2). Zanimljivo je da je Hrvatima, koji ovih dana slave tako što pale lutke sa likom predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i našeg predsednika Aleksandra Vučiča, svetsku titulu doneo upravo jedan Rus. Konstantin Harkov, rođeni Moskovljanin koji je godinama igrao za reprezentaciju svoje zemlje a onda 2022. odlučio da ponese kapicu sa šahovnicom, bio je najbolji akter meča sa četiri gola.


Kod Hrvata se istakao i Jerko Marinić sa tri gola, dok je dvostruki strelac bio Rino Burić. Upravo je poslednji pomenuti igrač bio strelac izjednačujućeg gola za 11:11 na samo pet sekundi pre kraja meča i tako su "kockasti" izborili penale u kojima su imali više sreće.


Isto tako su se provukli i u četvrtfinalu protiv naše reprezentacije (15:13), koja je promašila dva penala, nekoliko zicera s igračem više (dala samo šest golova iz 15 situacija s igračem više), a i primila par golova posle neshvatljivih grešaka. Inače su Hrvati bili zreli da se već tad pakuju za povratak "doma". Slično je bilo i u prvoj polovini januara, kad su šahovničari na Evropskom prvenstvu odigranom u Dubrovniku i Zagrebu, takođe "pobegli s lopate" našim vaterpolistima. Srbija je tad, takođe u četvrtfinalu, imala pobedu u rukama u regularnom delu meča, a onda je izgubila na peterce i to tako što je našem igraču lopta iskliznula iz ruke pre nego što je i šutnuo ka golu.


Sve u svemu, Hrvatska je stigla do treće titule svetskog prvaka u istoriji, a nama ostaje da se nadamo da će svi maleri i pehovi doći na naplatu kad bude najslađe - na Olimpijskim igrama u Parizu leta ove godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija