• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

23.02.2024

12:12

Ivana Španović odustala od velikog takmičenja

Starsportphoto

Ostali sportovi

Ivana Španović odustala od velikog takmičenja

Podeli vest

Najbolja srpska skakačica udalj Ivana Španpvić neće ići na Svetsko prvenstvo u dvorani koje će biti održano u Glazgovu od 1. do 3. marta, potvrđeno je iz Atletskog saveza Srbije.

Ona je i ranije najavljivala da najverovatnije neće ušestvovati tamo i da su joj glavni cilj Olimpijske igre, a sada je ta vest dobila zvaničnu potvrdu.

"Iako u skoku udalj imamo dve atletičarke sa ostvarenim normama: Ivanu Španović i Milicu Gardašević, ipak će boje naše zemlje na zaletištu skoka udalj braniti samo Milica Gardašević" navodi se u saopštenju Saveza. 

Foto: EPAIMAGES

 

Ivana je nekoliko puta isticala kako bi predstojeće Olimpijske igre u Parizu trebalo da budu kruna njene karijere i ne krije da tamo ide sa ciljem da bude najbolja, odnosno osvoji zlatnu medalju. Konkretna je bila nakon osvojenog zlata na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

- Ono što radim na stazi, dajem mlađima primar da nijedan san nije dovoljno veliki. Smatram da je to moja dužnost. Mnogo je loših dana u godini, ali kada se desi taj dobar dan onda sve nestane. Ovoj deci ne treba da se nameće pritisak, treba da dožive sami neke stvari. Oni su veliki potencijal, svakako treba da im se obezbede uslovi, ali da budu rasterećeni. Treba da ostvaraju svoje ambicije, a ne tuđe. Na ovu medalju sam stvarno ponosna, zbog načina na koji sam je doživela. Bilo bi besmisleno da sam je osvojila pre sedam, osam godina. Moje godine su moja prednost, iskustvo ne može da se meri ni sa čim. Zaokružila sam jednu priču, ostaje isključivo Pariz. Upitan je samo ako ne budem zdrava. Tamo idem sa istim ambicijama kao i u Budimpeštu, da upotpunim kolekciju - poručila je tada Ivana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija