• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sajma Dražanin

09.03.2024

10:55

Saida i Amela blistaju kao majke! Srpska šampionka se vratila u ring 6 meseci posle porođaja! (FOTO)

Privatna arhiva

Ostali sportovi

Saida i Amela blistaju kao majke! Srpska šampionka se vratila u ring 6 meseci posle porođaja! (FOTO)

Podeli vest

Aktuelna vicešampionka u kik boksu, Saida Bukvić, uspela je da se vrati vrlo brzo u takmičarski pogon nakon rodjenja ćerkice Ede.

Biti uspešna u sportu i kao majka u Novom Pazaru nije ni malo lako, a nešto više od šest meseci nakon što je postala majka, Saida je krenula sa treninzima.

- Najteže mi je bilo da vratim kilažu. Teško sam se vraćala u formu , ali sam imala motivaciju jer sam želela da se što pre vratim u ring. Nedostajala su mi takmičenja iskreno  – priča četvorostruka svetska prvakinja u kik boksu.

Rođenje ćerke promenilo je  prioritete ovoj mladoj mami i sportistkinji, jer se sve sada vrti oko male Ede. Ipak, ne zapostavlja treninge i brzo se vratila u vrhunsku formu.

- Eda i treninzi su sve oko čega sam sada angažovana po ceo dan. Dobro je što postoji vrtić, da mogu onda malo da predahnem, odem do frizera, popijem kafu sa prijateljicama. E, posle toga sam najbolja mama na svetu – priznaje Saida.

Foto: Privatna arhiva

 

 

 

Majčinstvo donosi promene u telu i životnom ritmu, a sportski svet je poznat po zahtevnosti i nemilosrdnoj konkurenciji. Mnoge žene hrabro prihvataju ovaj izazov.

Sa druge strane proslavljena srpska atletičarka Amela Terzić na vrhuncu svoje karijere odlučila je da završi karijeru i osnuje porodicu. Za 3 godine rodile je troje dece, ali nije odustala od sporta – postala je predsednica Sportskog saveza Novog Pazara. Iako je trenutno na porodiljskom bolovanju, ipak s vremena na vreme odradi po nešto.

- Ja nisam bila za to da rodim dete pa da se vratim trčanju, jer smatram da je deci majka potrebna sve vreme dok odrastaju. Zato sam okačila patike o klin i počela da stvaram porodicu. Mnogo sam srećna što ih je troje i što mogu da uživam u njihovom odrastanju. To pet ne znači da ne radim I da nisam ostala u sportu – kaže Amela.

 

Foto: Privatna arhiva

 

 

 

Kao prva žena novopazarskog sporta Terzić se bori za unapredjenje uslova za ženski sport u ovom gradu jer smatra da je Novi Pazar pun talentovanih devojčica za brojne sportove za koje imaju sjajne uslove.

Amela i Saida kod svoje dece prepoznaju već sportski gen ali kako kažu, neće se mešati u odabir sporta. Terzić je jedna je od najuspešnijih atletičarki Srbije , svetska je vicešampionka za mlađe juniore na 1500m i učesnica Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Takođe, ona je i studentska svetska prvakinja na 1500m, prvakinja Evrope za junior i mlađe seniorke

- Kod srednjeg deteta, ćerkice Mejereme najviše prepoznajem tu sportsku građu i čini mi se da će ona biti spšortistkinja. Kod najstarijeg deteta, sina Kaida, još uvek ne mogu da kažem da li će se okrenuti nekom sportu ali bih volela da se bave rekreativno bar bilo kojim sportom jer je to bitno za razvoj i zdravlje – priča Amela dok Saida kaže da ćerkicu Edu uveliko vodi na treninge i da Eda već voli ring i bokserkse rukavice.

Bukvić je četvorostruka je svetska prvakinja u kik bosku, aktuelna vicešampionka u kategoriji lou-kik, kao i dvostruka prvakinja Evrope.

- Volela bih da se Eda bavi nekim sportom, ali da se ja pitam ne mora da bude baš kik boks, ili boks, jer su jako zahtevni i ne bih da se muči kao što sam se ja kroz karijeru – iskrena je Saida.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija