• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2024

06:02

Srbija čeka "Školarijadu" i više od 5.000 učesnika! Biće spektakl

SŠSS

Ostali sportovi

Srbija čeka "Školarijadu" i više od 5.000 učesnika! Biće spektakl

Podeli vest

Predsednik Svetske federacije školskog sporta Loran Petrinka bio je gost Beograda gde je održao veoma važan sastanak sa predsednikom Saveza za školski sport Srbije Željkom Tanaskovićem i ministrom sporta Zoranom Gajićem i njegovim timom. Tema je bila školski sport i aktivnosti u narednom periodu.

Glavna tema sastanka bila je organizacija Svetskih školskih sportskih igara "Školarijada" za učenike do 15 godina. Srbija je kandidat da bude domaćin  2025. godine, a plan je da se potpiše ugovor da naša država bude organizator ovog velikog takmičenja i 2027. i 2029. godine.


- Ovi događaji bi okupili takmičare iz više od 50 zemalja iz celog sveta, sa čak više od 5.000 učesnika, koji bi se takmičili u 20 sportova, a ceo događaj bi bio organizovan u više gradova u Srbiji. Ukoliko bi ovaj predlog usvojila Vlada Republike Srbije, ugovor između Saveza za školski sport i Svetske federacije bio bi potpisan u Parizu na Olimpijskim Igrama 2024. u srpskoj sportskoj kući. Školarijadu smo uspešno organizovali u Beogradu 2021, ali je to bila doba pandemije korona virusa i tad smo imali nešto više od 2.000 učesnika. Svi su bili zadovoljni kako smo to odradili. Naravno da to ne bi mogli organizovati na impozantnom nivou bez pomoći države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Do sada smo organizovali puno školskih sportskih takmičenja i opšte poznata stvar je da mladi obožavaju da tada dođu u Beograd - istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

 

Foto: Ministarstvo sporta Srbije

 

 


Jedna od tema sastanka bila je i predlog da Svetska i Evropska federacija školskog sporta ISF i ESSF u Beogradu otvore svoje kancelarije i na taj način stave Srbiju na Svetsku sportsku mapu.


Ministar Zoran Gajić je upoznat i sa pripremama za predstojeće Svetsko školsko prvenstvo u odbojci, koje će biti održano od 19. do 29. aprila u Beogradu, čiju organizaciju je takođe podržala Vlada Republike Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija