• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2024

07:00

Misterija! Evo zašto Luis Hamilton na startu uvek drži levu ruku na vrhu volana! Ovo je razlog!

profimedia

Ostali sportovi

Misterija! Evo zašto Luis Hamilton na startu uvek drži levu ruku na vrhu volana! Ovo je razlog!

Podeli vest

Luis Hamilton već nekoliko godina privlači pažnju na startu trka u Formuli 1 jer drži levu ruku na vrhu volana, pa mnogima nije bilo jasno zbog čega to radi.

On je i u nedelju u Australiji uradio istu stvar na startu, levu ruku držao je na vrhu volana. Britanac je to počeo pre pet godina.

Ostali vozači s obe ruke drže volan, ali Luis i dalje levu ruku drži na vrhu istog. Iako se pojavilo mnogo teorija prethodnih godina čini se da je sada poznato zašto on to radi.

Naime, Hamilton, izgleda, levu ruku drži na vrhu volana na startu kako ne bi slučajno prebacio u nižu brzinu tokom menjanja brzina na samom startu trke.

O tome je pričao i Mercedesov mehaničar koji je objasnio da Hamilton ne dopušta nikakve greške bez obzira što su male šanse da se one dese, ali to je samo pokazatelj da Britanac zaista misli o svemu.

Hamilton levu ruku stavi između volana i ručice menjača kojom prebacuje u nižu brzinu i samim tim ne postoji šansa da prebaci u niži pogon tokom starta.

Desnu ruku drži na predviđenom mestu i istom menja brzine, a već kada počne da koči pred prvu krivinu Hamilton i levu ruku vrati u standardni položaj.

Zanimljivo je da na gridu on jedini koristi takvu taktiku, dok niko od ostalih vozača nema naviku da levu ruku drži između volana i ručice menjača. To je Luis počeo da praktikuje sredinom 2019. godine, pa su se mnogi godinama pitali zašto to radi.

Takođe, biće zanimljivo videti da li će Luis istu stvar da radi i kada promeni bolid, pa od iduće sezone bude vozio za Ferari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija