• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

14.04.2024

17:45

Ivana Španović otkrila šta pije u kafani i sve šokirala: Zašto da ne?!

ATA Images

Ostali sportovi

Ivana Španović otkrila šta pije u kafani i sve šokirala: Zašto da ne?!

Podeli vest

Čitavog života vodim računa o ishrani, ali nuteli i domaćoj rakiji od kajsije mi je najteže da odolim, kaže najuspešnija srpska atletičarka svih vremena Ivana Španović (33).

Atraktivna skakačica udalj ne vidi problem u tome da kao vrhunski profesionalni sportista da sebi ponekad malo oduška i naruči alkohol kad ode u kafanu.

Španovićeva je još jednom ponovila da sanja zlatnu olimpijsku medalja sa Igara u Parizu ove godine, a gostujući u kultnoj emisiji "Balkanskom ulicom" kod novinarke Vesne Dedić na Blic TV pričala je o privatnim stvarima, što inače baš retko čini: o bratu, roditeljima, nedavno završenom braku, majčinstvu, detinjstvu...

Foto: Instagram

Vredno trenira i nekad sebi može da da oduška: Ivana Španović

 

- Mnogo stvari sam se odrekla zbog karijere, ali ne žive sportisti ceo život na brokoliju i ribi. Ne volim pečenje, nisam ni fan roštilja, ali volim slatkiše. Nuteli i rakiji mi je najteže da odolim kad sam na posebnom režimu ishrane. Ali rakija mora da bude domaća, kajsija. Što da ne? Šta fali da se popije alkohol - kaže Ivana uz osmeh.


Ona dodaje da za odlazak s prijateljima u kafanu uvek može da se nađe vreme.


- Volim da izađem. Galantna sam. Volimo i timski i porodično i prijateljski da se okupimo u kafani.

Brak? Nebitno, završena priča

Ivana je pred sam kraj 2023. godine otkrila da se razvodi od Marka Vulete. Na pitanje da li o tome više razmišlja sad ili će tek za nekoliko godina, Ivana kaže:
- Pa, mislim, u ovom trenutku apsolutno je nebitno, jer završeno je i to je to.
Atletičarka kaže da je više puta u životu imala uspone i padove, ali je naučila da se nosi s njima.
- Imala sam rolerkostere više puta u životu, ali nijednom toliko da nije prošlo. Jednostavno mislim da tajna u svemu tome jeste proces prihvatanja, odbacivanja i nastavka, tako da, to je to, toliko je jednostavno.

Foto: Instagram

Brak nije dugo trajao: Marko Vuleta i Ivana Španović

 

Ivana važi za jednu od najlepših sportistkinja na svetu, ali tvrdi da to nije bio slučaj kad je bila mlada.


- Ne, pa kako mogu biti kad sam se šišala kod istog frizera gde i moj stariji brat. Znači, kec-trojka. Dakle, ne, nije bio taj slučaj, ali hvala na komplimentima. Mene je tata kao malu zvao "tasmanijski đavo".

 

Bolna tema SP 2017.

 

Skok udalj doneo joj je pregršt medalja i titule svetske šampionke (2023), dvostruke prvakinje Evrope (2016. i 2022), pet šampionskih kruna u Dijamantskoj ligi... Zanimljivo je da je skokom udalj osvojila i prvi mobilni telefon.


- Davno je to bilo, kladila sam se s mamom. Išla sam u osnovnu školu i bio je uslov da moram da pobedim na državnom prvenstvu i da moram da skočim državni rekord. To je u stvari bila moja prva pobeda i moj prvi državni rekord. I prvi telefon - kaže Ivana.


Disciplina u kojoj hara svetom poslednjih godina donela joj je i neke od najtežih trenutaka u životu, kao što je bio slučaj na Svetskom prvenstvu u Londonu 2017. Skočila je za zlato, ali ga je izgubila zbog sad već čuvene afere sa brojem na leđima.

Foto: Starsportphoto

Svetsko zlato ima, fali joj olimpijsko: Ivana Španović će karijeru završiti posle Igara u Parizu ovog leta

 


- Pa desilo se, to je ostalo staro pravilo... Pred takmičenje dobijemo obične papirne brojeve i sami ih zakačimo zihericama. Onda se zagrevaš, znojiš se, skidaš se, oblačiš se, to se non-stop kida. I sad ko uopšte treba da razmišlja o broju, da li će ostati na mestu ili neće u momentu kada treba razmišljati o skoku. Ali drago mi je da su imali bar toliko sluha da posle tog mog peha ukinu pravilo.


Vredelo je ulagati


Ostao je od tada zanimljiv video-snimak Ivane kako psuje. Ona kaže da joj često izlete teške reči.


- Uvek, ja psujem i kad je dobro i kad nije. Malo je nezgodnije kada je takmičenje, pošto smo ozvučeni i onda moram da razmišljam - nemoj sad da psuješ, čuće se na TV-u.

Foto: Starsportphoto

Ivana Španović

 


Bez obzira na sve poteškoće, uspone i padove s kojima se susretala tokom karijere, nikad nije poželela da digne ruke od atletike.


- Mene i kad uhvati takav trenutak, ja kažem šta imam, svoj repertoar, opsujem, kažem završili smo trening, spakujemo se i to je to. I onda sledeći trening bude dobar, ali niko me prvobitno nije ni forsirao na ovo, niti me je uslovljavao, to je sve moja ideja, to je moj mikrosvet i to sam ja sad zamislila. Niko van toga ne zna šta ja u stvari želim, šta mene čini srećnom ili ne.

Prvi poljubac za zaborav!

Španovićeva je rođena u Zrenjaninu, ali se već sa 17 godina preselila u Novi Sad. Na pitanje gde je pao prvi poljubac, ona kaže:
- Zrenjanin. Ispred zgrade, tada sam živela u zgradi.
Na konstataciju voditeljke Vesne Dedić "i lepo te poljubio", Ivana kroz smeh kaže:
- To neću odgovoriti, da li me lepo poljubio, ostaviću za sebe, traume zadržavam za sebe. Nije pitanje kakav je poljubac bio, nego kako sam se ja osećala u tom poljupcu, ma nikako. Bukvalno pobegla, neću da ispričam, ali nisam zadovoljna.


Atraktivna Zrenjaninka najavila je da će posle Olimpijskih igara u Parizu završiti karijeru. Kaže da joj pomisao na sportsku penziju ne pada teško, već budi lepe emocije.


- Lepe, što da ne?! Ovo je samo jedan segment života u kojem sam se pronašla, jer sam osetila da postoji neki talenat i nešto za šta se vredi boriti i u šta treba ulagati. Sve što radim mimo toga je vreme koje mi je dato da radim na sebi u nekim drugim sferama i da se pripremim za neka sledeća interesovanja posle karijere. Eto, jedva čekam da postanem majka i to su neke lepe stvari, ali život je imao druge planove za mene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija