• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

24.05.2024

17:11

Otvorene 12. Olimpijske sportske igre učenika Srbije

Savez za školski sport

Ostali sportovi

Otvorene 12. Olimpijske sportske igre učenika Srbije

Podeli vest

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković otvorila je 12. Olimpijske sportske igre učenika Srbije, koje se ove godine održavaju u Novom Sadu, gde će se do 30. maja takmičiti preko 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cele zemlje u 15 sportskih disciplina.

Organizator ovog najmasovnijeg školskog događaja u našoj zemlji je Savez za školski sport Srbije. Igre će trajati sedam dana. Gojković je istakla veliki značaj ove sportske manifestacije, koja se po prvi put organizuje u Novom Sadu, nakon pauze od osam godina.

-Odavde ćemo u svet poslati najlepšu sliku naše zemlje, sa više od šest hiljada đaka koji će se narednih dana takmičiti za svoje timove i škole. Učešće na ovogodišnjim Olimpijskim sportskim igrama učenika uzeće 550 timova iz svih krajeva Srbije - kazala je Gojkovićeva.

Foto: Savez za školski sport

 

Ona je naglasila da su posvećenost i entuzijazam koji pokazuju nastavnici važan pokretač Olimpijade.

-I zbog toga što ste vi i budući šampioni i budućnost ove zemlje, a ubeđena sam i veliki ljudi – vas, draga deco i nastavnici, moramo uvek podržati - poručila je Maja Gojković i dodala da su i svi oni koji su prenosili sportsku slavu Srbije takođe bili đaci, koji su prve korake načinili upravo u sportu.

Ona je navela da je ponosna što 50 godina od nastanka organizovanog takmičenja u sportu u školama upravo Novi Sad ima čast da ih ugosti, istakavši da su učesnici ovog takmičenja biser školskog sporta u Srbiji.

Sa ovog masovnog sportskog događaja, okićeni medaljama i peharima, otići će više od 1.700 školskih olimpijaca.

Foto: Savez za školski sport

 

Održavanje Olimpijade su finansijski podržali Ministarstvo sporta, Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije, Savez za školski sport Srbije i Savez za školski sport Grada Novog Sada.
Učesnike Olimpijade, u Velikoj dvorani Spens, pozdravili su i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković. Među gostima videli smo pokrajinskog sekretara za sport Daneta Bastu, gradonačelnika Kikinde Nikolu Lukača i druge.

-Deca su naša budućnost. Ima li šta lepše videti ih ovoliko na jednom mestu. Ima li šta lepše gledati ih narednih dana kako se takmiče u sportovima koje vole. Tu smo da im obezbedimo da uživaju, takmiče se i stiču nova poznanstva - poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Otkriven pravi cilj posete Netanjahua Americi! Tramp je jedini čovek koji može da spreči masovni nuklearni rat? (VIDEO)

Da li će biti rata ili neće, a ako će biti, pod kojim uslovima? Ako pitate Donalda Trampa, on zna da će doći do velikog rata na Bliskom istoku ako on ne dođe na vlast. Ako izaberu Trampa, navodno, rešiće se svi svetski problemi, ali ako on ne bude izabran, čovečanstvo će se suočiti sa Trećim svetskim ratom. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i filozof, prof. dr Boris Bratina.

28.07.2024

16:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija