• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2024

23:30

Zovu me tetka na stazi zato što sam najstarija! Ivana Španović o prvom rekordu, konkurenciji na OI, kuvanju!

ATA Images

Ostali sportovi

Zovu me tetka na stazi zato što sam najstarija! Ivana Španović o prvom rekordu, konkurenciji na OI, kuvanju!

Podeli vest

Olimpijske igre u Parizu su sve bliže, do početka je ostalo manje od dva meseca, a jedna od najveći uzdanica Srbije u napadu na medalje biće Ivana Španović.

Naša najbolja atletičarka pričala je o najvećim konkurentkinjama za zlato u skoku u dalj i ko može da iznenadi. 

- Najbitnije je da svako od nas sačuva zdravlje i da izađe na borilište stazu, ima malo sportske sreće i uradi to što radi najbolje na svetu. Od Nemice Mihambo očekujem da bude na svom nivou, Tara Dejvis Vudhol, devojka koja je bila druga u Budimpešti, svetska dvoranska šampionka sveta, ona je konstaantna, Italijanka Japoćino, sa njom sam i privatno bliska i od nje očekujem da će biti u konkrenciji za vrh. Ono na šta se ja uvek oslanjam je to što ja imam sa svojim timom, oslanjam se na naše iskustvo, znanje. Lično ovo dosadašnje iskustvo i manjak zlatnih medalja ne bih menjala ni za šta na svetu - ispričala je, između ostalog Ivana u podkastu OKS. 

Naša šampionka vratila se i malo unazad, govorila i o samim počecima...

- U osnovnoj školi skakala sam preko pet metara, do 15 godina prvo državno prvenstvo i 5.60 i sve zato što mi je mama obećala da ču dobiti mobilni telefon. 

Foto: printscreen instagram

 

Španovićeva je otkrila da voli da kuva i da obožava slatko.

- U principu što se ishrane tiče tu sam najviše eksperimentisala sama sa sobom, jer sam shvatila šta mi u kom momentu treba, a šta ne treba. Kao i nekim drugim stvarima, uvek treba dati vremena nečemu. Volim da se bavim hranom, volim da kuvam, to mi je poseban doživljaj, nemam potrebu za ne znam kakvom hranom, ali volim slatko.

Ivana je prokomentarisala i jedan trednutak po povratku iz Budimpešte prošle godine i osvojenog zlata

- Da, bila sam umorna, ali ne zbog takmičenja nego umorna od života. Dok je moj tata vodio razgovore sa trenerima da me sačuvaju da fiziološki treba da se gradim onako kako treba i ideja je bila da trajem, a to moje trajanje traje! Od 2013. i prve medalje to i dalje traje. Ja i dalje volim atletiku, treninge, zatreperim i dalje, kad izađem na stazu, Svake godine me na nov način uzbuđuje, to što radim isto na drugačiji način, pa čak i to što me zovu tetka i što mi se obraćaju sa vi, što sam najstarija tamo gde sam.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17