• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.06.2024

06:20

Na današnji dan: Lenoks Luis nokautirao Tajsona! (VIDEO)

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Na današnji dan: Lenoks Luis nokautirao Tajsona! (VIDEO)

Podeli vest

Borba održana 8. juna 2002. godine u Memfisu izazvala je brojne probleme, ali je Lenoks Luis u osmoj rundi nokautrao Tajsona i odbranio titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Mesec dana prošlo je od kako su koplja u Saudijskoj Arabiji ukrstili Aleksandar Usik i Tajson Fjuri. Meč za titulu apsolutnog šampiona u teškoj kategoriji bio je najveći bokserski spektakl u poslednjoj deceniji budući da je bilo pakleno teško nadmašiti popularnost koju su doneli okršaji Lenoksa Luisa i Majka Tajsona. 

Mržnja između dva doajena svetskog boksa prevazišla je sve moguće granijce, a organizatori su nakon dugo čekanja uspeli da organizuju meč baš na današnji dan pre 22 godine - 8. juna 2002. godine u Memfisu. 

Borba Luisa i Tajsona bila je zakazana za 6. april 2002. godine u Las Vegasu. Ipak, država Nevada odbila je da dodeli Tajsonu licencu za pravo nastupa nakon što je nasrnuo na svog rivala tokom konferencije za medije 22. januara iste godine. Organizatori meča želeli su da na spektakularan način najave borbu, ali je sve izmaklo kontroli samo nekoliko sekundi nakon što se Lenoks Luis pojavio na pozornici. 

Foto: EPAIMAGES

 

Majk Tajson spreman je čekao na konferenciji za medije da se Lenoks Luis pojavi, a čim je Britanac kročio na pozornicu došlo je do tuče. Tajson je pokušao da udari Luisa, umešali su se članovi obezbeđenja nakon čega je došlo do opšte tuče zbog čega je bilo pitanje da li će se borba ikada održati. 

Nakon nekoliko meseci strepnje, država Tenesi ponudila je 12.000.000 dolara organizatoru kako bi se meč održao u "Piramida Areni" u Memfisu. Konačno, Luis i Tajson našli su se oči u oči u ringu 8. juna 2002. godine, a Britanac je nakon osam rundi nokautirao svog rivala i zadržao titulu šampiona sveta u teškoj kategoriji. 

Borba u Memfisu nije opravdala očekivanja javnosti, makar ne u prve dve runde. Sudija je nekoliko puta opominjao borce da su pasivni, ali budući da je Tajson bio nešto agresivniji sudije su njemu dodelile prvu rundu. Kako je okršaj odmicao, Lenoks Luis bio je sve raspoloženiji i raspoloženiji. 

U četvrtoj rundi Majk Tajson je nakon serije udaraca energetski pao što je Luis mudro iskoristio i poslao ga na pod deset sekundi pre gonga. Imao je Tajson sve više problema da se brani, a snažni udarci Lenoksa Luisa već su ostavili tragove na njegovoj glavi. 

Majk Tajson je u nokdaunu završio u sedmoj rundi kada je postalo jasno da će teško odoleti Luisovim udarcima. Konačno 47 sekundi pre isteka osme runde, direktom u nos Luis je ponovo Tajsona poslao na pod, Amerikanac je pokušao da se vrati, ali nije uspeo te je Lenoks Luis proglašen pobednikom. 

Do kraja karijere Lenoks Luis odradio je još samo jedan meč - 21. juna 2003. godine u Los Anđelesu. Britanac je tada nokautom savladao Vitalija Klička i sa samo dva poraza uz 41 pobedu okončao je svoju boksersku karijeru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela! (VIDEO)

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti! (VIDEO)
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti! (VIDEO)

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane
Recepti

Napravite domaći sok od nane! Nema ništa bolje za vrele letnje dane

Napraviti osvežavajući sok od nane kod kuće je veoma jednostavno i idealno za vrele letnje dane. Nana, sa svojim karakterističnim osvežavajućim ukusom, može učiniti svaki napitak posebnim. Ovaj domaći sok ne samo da je zdraviji, jer možete kontrolisati količinu šećera, već je i ekonomičan.

28.06.2024

06:21

Džet set

Srbija