• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

10.06.2024

00:23

Angelina se posle evropskog srebra dotakla OI u Parizu: To je veliki zalogaj, ali...

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Angelina se posle evropskog srebra dotakla OI u Parizu: To je veliki zalogaj, ali...

Podeli vest

Mlada srpska atletičarka napravila je veliki uspeh na kontinentalnom šampionatu u Rimu u disciplini skok uvis.

Uspela je Angelina Topić (18) da preskoči 197 centimetara i tako dođe do srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, što joj je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri!

Supertalentovana tinejdžerka je na prethodnom EP, 2022. u Minhenu osvojila bronzu, sada je napravila korak više, pa s razlogom nacija od nje očekuje da opravda očekivanja i na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu (od 26. jula do 11. avgusta). 

Ispred ćerke naših čuvenih atletičara, Dragutina i Biljane Topić, u italijanskoj prestonici našla se samo Ukrajinka Jaroslava Mahučik, sa preskočenih 201 centimetara.

- Presrećna sam, sve se poklopilo u pravom momentu. Morala sam da imam mnogo vere i čvrstu glavu. Uslovi nisu bili savršeni, jer nas je uhvatila kiša na pola takmičenja, što je većinu nas poremetilo. Ujednom trenutku sam poklekla, ali sam se iščupala iz jedne ne baš savršene situacije. Prezadovoljna sam, uspela sam, po nekim mojim standardima da ostvarim jak rezultat na velikom takmičenju - izjavila je Angelina za portal "Telegraf.rs".

Foto: Atletski savez Srbije

Angelina Topić

Ona je potom otkrila i šta joj je otac Dragutin rekao pred finale.

- Da ne menjam ništa, da guram moju priču. Znam za šta sam sposobna, znam koliko mogu, ako ostanem svoja i sve će doći na pravo mesto. Drago mi je što sam jako mlada krenula ovim putem, iskusila sam i dobro i ono loše sa 16-17 godina. Nisam imala mnogo iskustva, pa sam zadovoljna što se sada sve poklopilo - naglasila je naša atletičarka.

Foto: Tanjug/AP

 

Na kraju se uzdanica srpskog tima osvrnula i na predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

- Da budem iskrena, to je jako veliki zalogaj. Daću sve od sebe, tempiraćemo formu za to. Bliži se i juniorsko prvenstvo sveta. Šta Bog da - desiće se. Ne očekujem ništa rezultatski, niti neki visoki plasman. Volela bih da uđem u finale i iskusim sve to. Atmosferu, ceo taj doživljaj sa druge planete, to je nešto čemu se nadam. Znam za šta sam spremna i ponosna sam na ono što sam dosad ostvarila - zaključila je Topićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija