• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

10.06.2024

07:18

Bravooo, velika pobeda Srbije! "Orlovi" napravili važan korak ka Parizu

profimedia

Ostali sportovi

Bravooo, velika pobeda Srbije! "Orlovi" napravili važan korak ka Parizu

Podeli vest

Najbolji odbojkaši Srbije došli su do izuzetno važne pobede u LigI nacija u Otavi, savladali su selekciju Kanade sa 3:1, po setovima 21:25, 25:20, 25:18, 25:23.

Zahvaljujući ovom trijumfu u borbi za plasman na Olimpijske igre prestigla je Srbija selekciju Kube pred odlučujuće duele u Ljubljani. Srbija je ostvarila treći trijumf uz pet poraza i vratila se u borbu za plasman na fajnal-ejt, ali ono što je mnogo bitnije osvojila je osam bodova na FIVB svetskoj rang listi i sa ukupno 252 boda prestigla karipsku selekciju (250.64), direktnog konkurenta za odlazak na Igre u Parizu.

Dražen Luburić je osvojio 22 poena, Miran Kujundžić 19, Kovačević 11, a Aleksandar Nedeljković 9. U domaćem timu Timoti Mar i Artur Švarc su imali po 16 poena.

Što se tiče učesnika na Olimpijskim igrača, poznato je sedam od 12 ekipa. Osim domaćina Francuske, na turniru će učestvovati još šest selekcija koje su plasman na OI obezbedile kroz kvalifikacione turnire – u pitanju su Nemačka, Brazil, SAD, Japan, Poljska i Kanada.

 

Foto: volleyballworld

 

 

 


"Orlovi" su dobro počeli, u nekoliko navrata imala je dva poena prednosti, ali su Kanađani bolje odigrali završnicu seta koji su dobili 23:18. U drugom setu nijedna ekipa do rezultata 23:20 nije imala više od dva poena viška. Srbija je sjajno odigrala finiš sa četiri uzastopno osvojena poena od 21:20 došla do 25:20 i izjednačnja 1-1.

U nastavku je Kanada kontrolisala dešavanja do rezultata 14:12, a onda je Srbija ubacila u šestu brzinu, napravila seriju 11:2 za nedostižnih 23:16 i povela 2-1 u meču. U četvrtom setu su "orlovi" nadoknadili čak šest poena minusa, gubili su 12:6, ali se nisu predavali. Zablistao je Dražen Luburić, režirao preokret i vodio Srbiju do 23:21 i pobede u meču.

Srbija će do kraja odigrati još četiri utakmice u Ljubljani: Kuba (19.06), Turska (21.06), Poljska (22.06) i Slovenija (23.06).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija