• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

17.06.2024

23:30

Sport prevazilazi sve razlike! "Ruka prijateljstva" mladim bokserima Srbije

Privatna arhiva/ Zlatko Došljak

Ostali sportovi

Sport prevazilazi sve razlike! "Ruka prijateljstva" mladim bokserima Srbije

Podeli vest

Bokserski klub Olimp sa Zvezdare organizovao je prijateljski turnir pod nazivom "Ruka prijateljstva" i tom prilikom je ugostio mlade sportiste širom Srbije.

Predsednik domaćina iz Beograda Zlatko Došljak rekao je da su ovakvi susreti od velikog značaja u formiranju najmlađih i da uz pomoć njih stiču neophodne životne vrednosti.

Važnost ovakvih okupljanja ne može se dovoljno naglasiti. Povezivanjem dece iz različitih gradova ne samo da promovišemo sport, već i širimo kulturu prijateljstva i zajedništva. Deca kroz ove susrete uče da su deo šire zajednice i da sport ima moć da prevaziđe sve razlike, bilo da su one geografske, socijalne ili kulturne. Ovo povezivanje mladih sportista pomaže u izgradnji zdravijeg i snažnijeg društva, gde se vrednosti poput fer-pleja, poštovanja i solidarnosti stavljaju na prvo mesto - rekao je Došljak. 

Foto: Privatna arhiva/ Zlatko Došljak

Rad sa mladima

Ovaj događaj pod nazivom "Ruka prijateljstva" je organizovan na stadionu FK Zvezdara s ciljem da se poboljša saradnja među klubovima i omogući deci iz različitih gradova da se međusobno upoznaju, druže i kroz boks razvijaju prijateljstva koja će trajati čitav život.

- Kao inicijator ovog druženja i okupljanja ponosan sam što smo juče poslali jednu lepu poruku jedinstva i prijateljstva. Ujedinjeni klubovi su pokazali da saradnja i zajednički rad mogu doneti mnogo dobrobiti ne samo za naše klubove, već i za sport u celini. Očekujemo podršku Bokserskog saveza Srbije u ovoj našoj inicijativi, koja će pomoći u promociji boksa i širenju pozitivne slike o ovom sportu širom zemlje. Druženje dece iz različitih gradova najbolji je pokazatelj da smo na pravom putu - objasnio je predsednik BK Olimp.

Foto: Privatna arhiva/ Zlatko Došljak

Mladi sportisti na stadionu Zvezdare

Došljak se zahvalio klubovima koji su odvojili vreme i došli da podrže ovu inicijativu. Tako se zahvalio BK Banat i treneru Milivoj Šojiću, BK Inđija i treneru Milanu Topiću, BK Pilot i treneru Marku Isailoviću, BK Kid Bleki i treneru Vojinu Stankoviću, kao i BK Fokus treneru Predragu Spasojeviću.

- Hvala i svim klubovima koji su deo ovog prijateljstva, ali nisu bili u mogućnosti da prisustvuju ovog puta. Verujem da će nas na sledećem druženju, koje će organizovati neki drugi klub iz ove mreže, biti još više. Posebnu zahvalnost dugujemo fudbalskoj legendi Bošku Đurovskom, koji je svojim prisustvom na stadionu dao podršku ovom okupljanju i deci koja su učestvovala. Njegova podrška pokazuje koliko je važno da istaknute ličnosti iz sveta sporta podržavaju ovakve inicijative i budu uzor mlađim generacijama. Veliko hvala FK Zvezdara što su nam omogućili korišćenje terena za organizaciju ovog događaja - zaključio je Došljak.

Foto: Privatna arhiva/ Zlatko Došljak

Boško Đurovski i Zlatko Došljak



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17