• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

23.06.2024

21:13

Stali u finalu! Crevar i Barna bez medalje na EP

Starsportphoto

Ostali sportovi

Stali u finalu! Crevar i Barna bez medalje na EP

Podeli vest

Srpski plivači Anja Crevar i Andrej Barna nisu uspeli da osvoje medalje u današnjim finalnima na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Crevar se takmičila u finalu trke na 200 metara delfin stilom, gde je na kraju zauzela šesto mesto i to u vremenu 2:12,10 minuta. Ona je bila za 4,22 sekunde sporija od osvajačice zlatne medalje Helene Bah iz Danske (2:07,88). 

Srebrno odličje je osvojila Lana Pudar iz Bosne i Hercegovine (2:08,15), dok je bronza pripala Mađarici Telegdi Kapaš koja je plivala u vremenu od 2:08,22 minuta.

Foto: EPAIMAGES

Anja Crevar

S druge strane, Andrej Barna nije uspeo da stigne i do treće medalje na šampionatu u Beogradu. On je danas u finalu trke na 50 metara slobodno zauzeo peto mesto. Srpski reprezentativac je plivao odlično, 21,93 sekunde, samo četiri stotinke sporije od ličnog i državnog rekorda, ali ipak nije uspeo da se domogne još jednog odličja.

Foto: Starsportphoto

Andrej Barna

Zlato je osvojio Grk Kristijan Golomejev sa vremenom 21,72 sekunde, samo jednu stotinku sporiji je bio njegov sunarodnik Stergios Marios Bilas, dok je bronzu uzeo Ukrajinac Vladislav Buhov sa 21,85. 

Inače, Barna je na ovogodišnjem EP u Beogradu osvojio bronzanu medalju na 100 metara slobodnim stilom, a potom i sa štafetom 4x100 metara postao šampion Evrope.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija