• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.06.2024

07:52

Srpski dečaci na velikom ispitu! Spekakl u Makau

ISF

Ostali sportovi

Srpski dečaci na velikom ispitu! Spekakl u Makau

Podeli vest

Spektakularnim otvaranjem i zvanično je počelo Svetsko prvenstvo za srednjoškolce u kineskom distriktu Makau. Za naslov najboljeg u konkurenciji dečaka i devojčica boriće se 20 reprezentacija, a Srbija ima predstavnika u muškoj konkurenciji.

Posle obraćanja domaćina, takmičenje je otvorio predsednik Svetske federacije za školski sport Gabrijel Petrinka. Prepuna hala pozdravila je i sve učesnike kao i članove borda ISF, među kojima je bio i Željko Tanasković.

Posle svečanog otvaranja Makao je u prvoj utakmici bio bolji od Indije. Reprezantaciju Srbije predstavlja gimnazija iz Kraljeva, a momci koje predvodi profesor trener Adamović veruju da će na najbolji način predstavljati svoj grad i državu Srbiju.

Prvi meč igraćemo protiv Brazila, koji je izgubio od Ugande. 

- Fenomenalno otvaranje je iza nas. Bravo za domaćine. Našim momcima želim da se pokažu u najboljem svetlu a ako se ukaže prilika naravno i da osvoji medalju. Ovakva takmičenja pamte se za ceo život. Savez za školski sport se potrudio da im obezbedi lep put i smeštaj sa ostalim ekipama. Sada je na momcima da dobro igraju, ali i da se druže sa ostalim timovima a ovde su dečaci i devojčice sa svih kontinenata. Ovim putem želim da dam i zahvalnost državi Srbiji i Ministarstvu sporta, bez čije finansijske pomoći, školski sport ne bi mogao da nas predstavlja svuda u svetu na sjajan način - poručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Foto: ISF

 

 

U Makau je i Slobodan Đurić, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport. On je juče predsedniku ISF Petrinki, uručio majicu sa logom Grada Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija