• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.06.2024

15:07

Japanca dug jezik skupo koštao! Mora da plati 20.000 evra

tanjug/ap

Ostali sportovi

Japanca dug jezik skupo koštao! Mora da plati 20.000 evra

Podeli vest

Japanac Juki Sunoda, vozač RB, drugog tima Red Bula, moraće da plati 20.000 evra zbog uvrede.

Kažnjen je zbog uvrede tokom kvalifikacija za Velikoj nagradu Austrije. On je preko timskog radija u jednom momentu rekao "ovi momci su je*ni retardi". Reagovala je FIA pa je zbog "uvredljivih i potpuno neprikladnih komentara" novčano kažnjen sa 20.000 evra, a u slučaju sličnog rečnika do kraj sezone moraće da plati dodatnih 20.000.

Sunoda je bio frustriran zbog čekanja u redu u boksu, a branio se rečima da nije znao šta zaista znači ono što je rekao, jer mu engleski nije prvi jezik. To ga je spasilo teže novčane kazne.

"Tokom saslušanja vozač se izvinjavao. Tvrdio je da je pogrešno shvatio pomenute reči i priznao da to ne bi trebalo smatrati izvinjenjem za ono što je uradio. Cenimo iskrenost vozača, ali naglašavamo činjenicu da su reči uvredljive i potpuno neprikladne", poručila je FIA.

Foto: tanjug/ap

Japanac Juki Sunoda

 

Pri izricanju kazne u obzir je uzeto Sunodino iskreno kajanje i njegova ponudu da se javno izvini zbog čega je jedan deo kazne uslov do kraja sezone. Japanac se oglasio i na društvenim mrežama.

"Želim se izvinim za ono što sam rekao. Jasno je da taj izraz nisam upotrebio namerno i potpuno sam pogrešno shvatio značenje. Sada bolje razumem što ta reč znači i izvinjavam se zbog onoga što sam rekao. Ovo se ne toleriše i zbog toga mi je žao", poručio je Japanac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija