• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

23.07.2024

14:18

Odbojkašice se ne vraćaju bez medalje! Ostaćemo do 12. avgusta

Starsportphoto

Ostali sportovi

Odbojkašice se ne vraćaju bez medalje! Ostaćemo do 12. avgusta

Podeli vest

Potrudićemo se da ostanemo da igramo u finalu, poručuju odbojkašice reprezentacije Srbije Tijana Bošković i Maja Ognjenović.

Izabranice Đovanija Gvidetija otputovale su jutros u Pariz na Olimpijske igre. Snage u grupi odmeriće sa Francuskom, Amerikom i Kinom. Prema rečima Boškovićeve, idu sa ciljem da igraju finale i poku[aju da osvoje zlato, jedinu medalju koja im nedostaje sa ovog takmičenja. 

- Daćemo sve od sebe da se ne vratimo nazad pre 12. avgusta. Osećamo ponos, čast nam je i veoma smo uzbuđene na prilici da predstavljamo Srbiju na najvećem sportskom događaju na planeti. Idemo u Pariz da na dostojanstven način predstavljamo našu zemlju - poručila je Boškovićeva. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Iskusna Maja Ognjenović kaže da je samo važno osvojiti medalju, pa nije od presudnog značaja koju. 

- Nemamo pritisak, jer spadamo u red najuspešnijih selekcija na svetu. Period koji traje od 2006. godine pokazuje gde pripadamo. Sada imamo i pet debitantkinja u sastavu u odnosu na generacije koje su igrale Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i Tokiju. Nedostajuća medalja predstavlja samo dodatni motiv. Trebalo bi spomenuti i da šest ekipa ravnopravno konkuriše za odličja. Kakva god medalja da bude, biće podjednako važna kao da je zlatna. Naše ambicije i ciljeve znate, nadamo se da ćemo ih i ispuniti. To su želje i obećanja svih nas. Pripreme nisu bile toliko duge kao što su znale da budu prethodnih godina. Kada putujete na takmičenje kakve su Igre, to može da ima i emotivni uticaj. Idemo raspoložene i fizički i psihički spremne - istakla je Ognjenovićeva. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Trenera Gvidetija nerviralo je što na Olimpijske igre ne može da vodi 14 igračica, kao što je navikao kad je reč o velikim takmičenjima, već samo 12.

- Poslednjih 20 godina u odbojci se igra sa 14 igračica. Ne znam zašto na Olimpijske igre moram da idem samo sa 12. Selekcija je bila teška i podrazumevala je dug proces zbog samog kvaliteta. Na početku reprezentativne sezone bilo je poznato 90 odsto tima. Kako su dani prolazili, tako je i preostalih deset postajalo sve jasnije. Na kraju sam srećan zbog izbora, ovo je najbolji tim koji imamo i šaljemo u Pariz - zaključio je Gvideti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji!
Live TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji!

Međunarodni vojni forum traje još sutra. Veliki broj država je i te kako zainteresovan za ulaganje u svoju vojsku. Putin zadao zadatak vojnicima da oteraju neprijatelja iz Kurtske oblasti. Palestina računa na podršku Rusije, dok je Putin izrazio zabrinutost za eskalaciju sukoba. Donald Tramp i Ilon Mask su u najvećem fokusu u Americi. Na ove i sve druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić ispred Centra za odgovorne medije i Sava Stambolić ispred Centra za društvenu stabilnost.

13.08.2024

22:27

Zelenski može biti ubijen očas posla! Jedno Putinovo obećanje čuva život predsednika Ukrajine! (VIDEO)
Live TV

Zelenski može biti ubijen očas posla! Jedno Putinovo obećanje čuva život predsednika Ukrajine! (VIDEO)

Oružane snage Ukrajine tvrde da kontrolišu oko 1000 kvadratnih kilometara ruske teritorije. Sa druge strane, Rusija govori od 450 do 500 kilometara kvadratnih. Ljudi koji ratuju na ukrajinskoj strani govore maternjim engleskim jezikom. Ovaj rat definitivno predstavlja sukob između Rusije i NATO-a. Na ovu temu u emsiji "Otvoreni studio" govorili su Bojan Borovčanin iz udruženja NIT-nacionalna inteligencija i Marina Galogaža, iz Društva sunarodnika Rusije. Uživo u program javio se i pukovnik u penziji Miroslav Španović, koji je komentarisao upad ukrajinskih snaga na teritoriju Rusije. Uživo u program javio se iz Moskve i prof. dr Boris Bratina sa katedre za Filozofiju koji je komentarisao atmosferu u čitavoj Rusiji.

13.08.2024

19:59

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Putin nije morao ni prstom da mrdne! Zapad skandalima na OI pokazao svetu da je Rusija neko na koga treba da se oslone!
Sami su tražili

Putin nije morao ni prstom da mrdne! Zapad skandalima na OI pokazao svetu da je Rusija neko na koga treba da se oslone!

U francuskoj prestonici održane su Letnje olimpijske igre, a događaj je ostao upamćen po nizu skandala visokog profila - od ceremonije otvaranja do borbi u ženskom boksu. Prema rečima novinara Petera Fehera iz Mađarske, reakcija svetske zajednice na ono što je video bila je iznenađenje za Zapad, jer su se mnoge zemlje zbog toga okrenule Moskvi.

13.08.2024

20:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14