• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

25.07.2024

11:50

Zlatna medalja je moj najveći san! Novak Đoković poslao jasnu poruku na pres konferenciji!

Informer

Ostali sportovi

Zlatna medalja je moj najveći san! Novak Đoković poslao jasnu poruku na pres konferenciji!

Podeli vest

Srpski olimpijski tim održaop je konferenciju za medije povodom sutrašnjeg početka Olimpijskih igara u Parizu, a javnosti su se obratili najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković, odbojkašica Tijana Bošković, vaterpolista Nikola Jakšić, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef misije Sonja Vasić.

Povod konferencije je sutrašnji početak Olimpijskih igara u prestonici Francuske. Prvi se prisutnima obratio Novak Đoković koji je rekao da mu je velika čast predstavljati svoju zemlju

- Hvala vam predsedniče. Biće teško ponoviti ovo na toliko jezika kao vi, vredno je to pohvale. Čast mi je što sam deo Olimpijskog tima. Peti put sam ovde i prvi put sam bio u Pekingu i osvojio bronzu, jedinu medalju. Olimpijske igre su najznačajniji događaj u istoriji sporta i svi mi dobro znamo kakva je privilegija i odgovornost kada predstavljate zemlju na ovako velikom takmičenju. Velika mi je čast što sam ovde, moje ambicije su velike, kao i očekivanja, ali biće težak turnir. Ima 64 igrača i svi se takmiče za medalju. Takmičenje je intenzivno i moramo da igramo šest mečeva za osam dana da bismo osvojili medalju. Mnogo igrača učestvuje u mnogo disciplina i kao što sam već rekao predstavljanje svoje zemlje uvek zahteva najbolji učinak i nadam se da ću dati sjajan otpor jer sam na Rolan Garosu imao dosta uspeha, a tu se igra i teniski turnir pa se nadam medalji- rekao je Novak Đoković.

Nakon njega reč je dobila naša najbolja odbojkašica Tijana Bošković.

- Čast mi je što mogu da predstavljam Srbiju treći put na Olimpijskim igrama pa se nadam da ćemo biti zdravi i da ćemo ostvariti rezultat koji želimo. Imala sam tu sreću da sam uzela srebro u Riju i bronzu u Tokiju, a najvažnije je da smo spremni mentalno i fizički i verujem u kvalitet naše ekipe. Hvala vam, daćemo sve od sebe da predstavljamo našu zemlju - istakla je Tijana.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Nikola Jakšić je izjavio da iako ima dve zlatne medalje sa OI, da su ambicije ostale iste.

- Ne znam šta da dodam. Deo sam sjajnog tima koji je osvojio zlato u Riju i Tokiju, pa iako je došlo do smene generacija mi i dalje stremimo ka najvišem odličju. Iako imam dva zlata ništa se nije promenilo, a i dalje imamo isti mentalitet i svi tako misle. Mislim da smo svi potpuno spremni da damo sve od sebe i verujem da ćemo uspeti da obradujemo Srbiju - izjavio je on.

Pričao je Jakšić o tome što mu je selektor reprezentacije Uroš Stevanović ukazao poverenje da bude lider tima.

- Da budem iskren, velika mi je čast što sam kapiten ovakvim momcima i mislim da ne zaslužujem to. Trudim se da ih saslušam kada nešto ne znam, pogotovo od starijih kolega. Učim, šta da kažem stvarno, neverovatno je. Osvojili smo dvaput Olimpijksu medalju i ovo je nova ekipa koja ne ide da odbrani zlato već da ga osvoji - naglasio je Nikola.

Tijana Bošković je rekla da joj je jasno koliko su Olimpijske igre veliki izazov.

- Imamo veliko olimpijsko iskustvo iza nas, Maja Ognjenović je peti put na Olimpijskim igrama. Moramo da se posvetim utakmicama u grupnoj fazi, da bi imali lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Ovo je najteži turnir do sad, pet reprezentacija konkuriše za zlatnu medalju - istakla je Tijana.

Naglasila je još da joj se jako sviđa spoj iskustva i mladosti u našem timu.

- Pokušaćemo da osvojimo tu zlatnu medalju, jedinu koja nam nedostaje. Dosta igračica ima veliko iskustvo, ali imamo i mlade odbojkašice. Baš mislim da će to iskustvo i mladost bita dobra konbinacija za osvajanje zlatne medalje -  podvukla je Tijana Bošković.

Odmah prvo pitanje za Novaka Đokovića je bilo  o potencijalnom duelu s Rafaelom Nadalom u drugom.

- Znam da postoji veliko interesovanje za taj potencijalni duel u drugom kolu. Uzbuđen sam zbog tog eventualnog meča. Moram prvo da prebrodim povredu i da dam sve od sebe. Svestan sam težine Olimpijskog turnira i kolika je odgovornost prestavljati svoju zemlju. Potrudiću se da bude peta sreća  - rekao je Novak.

Đoković  je pričao o tome koliko mu znače Olimpijske igre, a zatim je pomenuo svoju fizičku spremu.

- Očekivanja su uvek visoka. Ja uvek pristupam na maksimalan način, ulažem uvek napor kako bi doneo medalju Srbiji. Na prethodnim Olimpijskim igrama nisam to uspeo da uradim, ali da će sada uspeti. Razlog zašto sam pokušao da igram Vimbldon je to što je to pre svega Vimbldon i drago mi je da sam ostvario sjajan rezultat. U zadnjih pet dana osećam da sam dosta spremniji, nego što sam bio pred Vimbldon - naglasio je Nole.

Progovorio je i Novak o odluci da ne boravi u olimpijskom selu.

- U olimpijskom selu uvek imaš vremena da razmeniš iskustva sa drugim ljudima. Posetiću olimpijsko selo, ali neću boraviti tamo. Jedan od razloga je što sam želeo više privatnosti i da bih mogao da se što bolje da se pripremim za turnir -  kaže Đoković.

Kazao je da mu je najbitnije da se oseća što spremnije, a zatim je pomenuo i druge sportiste.

- Meni je najbitnije što se osećam spremnije, to mi je najbitinije, da sebe dovedem na optimalan nivo. Nažalost neću moći da pratim druge sportove onoliko koliko bih voleo. Navijam za sve naše sportiste, veliki sam fan i navijam da osvojimo što više medalja - rekao je Novak.

Ne smeta mu što nije favorit po mišljenju kladioničarskih bukmejkera.

- Što set tiče prognoza, ljudi će uvek nešto da pričaju. Ja ove godine nisam osvojio titulu, dosta puta su me otpisivali pa sam se vraćao, to može samo da mi bude dodatna motivacija - jasan je najbolji teniser svih vremena.

Pomenuo je Endija Mareja i njegov skorašnji kraj karijeri, a potom je rekao da on ne razmišlja o penziji.

- Čuo sam to za Endija, nadam se da će imati najbolji mogući oproštaj. Što se tiče Nadal, nadam se da se neće  povući skoro, ja još uvek ne razmišljam o penziji. Naravno da dolazi do smene generacija, ali ja sam tu i video sam u proteklih 15 godina smene nekoliko generacija i drago mi je da mogu još da igram - rekao  je Novak.

Trenutno drugi teniser sveta nije hteo da krije koliko bi mu značilo da konačno osvoji zlatnu medalju na OI.

- To je jedan od mojih najvećih snova, Olimpijske igre su veliki izazov. Imao sam dobra učešća do sada, ali nema zlatnu medalju. Nadam se da mogu do polufinala, a cilj je onaj najveć,  a to je zlatna medalja. Stvari su drugačije zbog podloge na kojoj se igre. Dobro poznaje terene na kojima igramo, nadam se dolazim do medalje - jasan je Novak Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Veličanstvena slika poslata iz Čačka: Folkloraši iz čitavog sveta naučili su da igraju čuveno srpsko kolo Moravac!
Društvo

Veličanstvena slika poslata iz Čačka: Folkloraši iz čitavog sveta naučili su da igraju čuveno srpsko kolo Moravac!

Jedinstveni Međunarodni festival folklora “Etnofest“ koji je u Čačak doveo ma desetine folklornih sastava iz čitavog sveta spektakularno je završen u gradu na Moravi. Naime, učesnicii iz daleke Kolumbije, Perua ali i nešto bližih Italije i Rumunije naučili su da igraju srpsko kolo Moravac, a svoju veštinu svi zajedno pokazali su na Gradskom trgu.

25.07.2024

15:15

TV

Srbi nisu jedini narod koji je podeljen granicama! Deklaracija doneta na Svesrpskom saboru je jako važna! (VIDEO)
Live TV

Srbi nisu jedini narod koji je podeljen granicama! Deklaracija doneta na Svesrpskom saboru je jako važna! (VIDEO)

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas načelnu raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je proglašena 8. juna na Svesrpskom saboru u Beogradu i ostalim tačkama dnevnog reda. Tim povodom gosti "Info jutra" su bili predsednik pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislav Bokan i istoričar Nebojša Damjanović.

25.07.2024

10:04

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako
Srbija

(VIDEO) Pojeli 200 litara riblje čorbe! Više od 10 godina Slobodan je sprema na isti način, baš ovako

Pre 58 godina grupa gradištanskih alasa, koje u ovom kraju zovu Dunavski vukovi, okupila se na ušću Peka u Dunav i kuvanjem prve riblje čorbe od sopstvenog ulova, uz čašicu, pesmu i druženje postavili su temelje Alaskih večeri. Od tada, svake godine u julu se okupe i oni stari, ali i mladi ljubitelji Dunava i opet, po tradiciji love ribu, kuvaju čorbu i uživaju!

24.07.2024

17:44