• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

26.07.2024

06:30

Na današnji dan: "Delfini" režirali čudo u Barseloni! (VIDEO)

Starsportphoto©

Ostali sportovi

Na današnji dan: "Delfini" režirali čudo u Barseloni! (VIDEO)

Podeli vest

Vaterpolisti Srbije su 26. jula 2003. godine osvojili bronzu na Svetskom prvenstvu.

Večeras će zvaničnim otvaranjem 33. Olimpijske igre zvanično početi! Pariz će u naredne dve sedmice biti domaćin najprestižnijim sportskim takmičenjima, a u moru sportista veliki broj je i onih koji dolaze iz Srbije. Među njima si u vaterpolisti koji će u francuskoj prestonici pokušati da odbrane zlatnu medalju osvojenu pre tri godine u Tokiju. 

"Delfini" su u prošlosti mnogo radosti donosili navijačima u Srbiji, nadamo se da će tako biti i ove godine, a jednu od prvih samostalnih medalja osvojili su baš na današnji dan - 26. jula 2006. godine na Svetskom prvenstvu u Barseloni. Srpski vaterpolisti tada su u borbi za bronzanu medalju savladali Grčku sa 5:3 i došli do podijuma na planetarnoj smotri. 

Pobeda nad Grcima još je veća kada se zna da je izvojevana bez ključnih igrača. Denis Šefik se povredio tokom turnira, a Aleksandar Šapić i Dejan Savić dobili su višemesečne suspenzije zbog, kako je FINA navela, nedoličnog ponašanja na polufinalnom meču. Tandem srpskih vaterpolista tada je bio nezadovoljan suđenjem u Barseloni, a sve je rezultiralo pobedom Italije 6:5. 

Delovalo je da će svi kadrovski problemi u srpskom taboru omogućiti Grcima da u Barseloni dođu do bronze, ali... Odbrana "delfijina" bila je granitna tokom čitavog meča, golman Kuljača je činio čuda među stativama, a gol odluke postigao je Danilo Ikodinović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija