• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

30.07.2024

23:10

Mikec posle osvojenog zlata za Informer: Ispisali smo istoriju, čovek ostane bez teksta zbog ponosa (VIDEO)

Reuters

Ostali sportovi

Mikec posle osvojenog zlata za Informer: Ispisali smo istoriju, čovek ostane bez teksta zbog ponosa (VIDEO)

Podeli vest

Srpski strelac Damir Mikec u razgovoru za Informer izneo utiske posle osvojenog zlata na Olimpijskim igrama u Parizu.

Mikec je u utorak zajedno sa Zoranom Arunović "upucao" zlato u Parizu, što je prvo odličje za našu zemlju na ovim Igrama. Naši strelci su posle osvojenog zlata bili prijemu u Srpskoj kući u Parizu, mestu okupljanja srpskih sportista tokom Igara u prestonici Francuske.

Mikec je u razgovoru sa našim novinarom u Parizu otkrio da bi se osvojila medalja i to najsjajnija na najvećoj sportskoj smotri, mora mnogo toga da se poklopi u tom trenutku. 

- Novo takmičenje, novi ciklus, ova medalja je tu zauvek. Ispisali smo istoriju. Kao što nisam branio ni srebro, evo odbranio sam srebro zlatom, ali ne bih ja to tako definisao. Idemo da damo sve od sebe, kao što smo ovde već uradili. Kao što je Zorana rekla zaista mi nismo jedini koji žele tu medalju, to mora da se poklopi i sreće i tehnike, iskustva i veštine. I da se probudi čovek, ne na levu nogu, već da mu krene onako sve kako treba. Na kraju se skockalo sve u jedan Ajfolov metal - rekao je Mikec. 

Foto: Tanjug/AP

 

Trofejni strelac je otkrio i kako se pshiloški podigao posle izgubljenog finala u nedelju u disciplini deset metara vazdušni pištolj, kada su ga već svi već videli sa medaljom oko vrata.  

- To je iskustvo, to nije prvi put. To se dešavalao mnogim sportistima. Puno puta ste mogli da čujete izreku da budeš mnogo jači i naučiš mnogo više iz poraza nego iz pobede. Važno je ustati nakon tog poraza i naći snagu za dalje i to je ono što prave šampioni ustvari uspeju da urade. Ja sam znao recept za to, to sam doživeo još u Pekingu - otkrio je naš strelac.

Mikec je istakao da je osvajanje medalje na Olimpijskim igrama ispunjenje sna za svakog sportistu. 

- Ovo su zaista emotivni momenti za svakog sportistu, jer su ipak Olimpijske igre. Sve stane u tih, za sprintere osam sekundi, za nas sat vremena, plivaču u par minuta, gde ti moraš da pokažeš sve ono što si radio u poslednjih četiri godine, u mom slučaju tri, i zaista kad se posle svega ovako nešto nađe oko vaših grudi, čovek zaista ostaje bez teksta zbog ponosa - zaključio je Mikec. 

Foto: Informer

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji!
Live TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji!

Međunarodni vojni forum traje još sutra. Veliki broj država je i te kako zainteresovan za ulaganje u svoju vojsku. Putin zadao zadatak vojnicima da oteraju neprijatelja iz Kurtske oblasti. Palestina računa na podršku Rusije, dok je Putin izrazio zabrinutost za eskalaciju sukoba. Donald Tramp i Ilon Mask su u najvećem fokusu u Americi. Na ove i sve druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić ispred Centra za odgovorne medije i Sava Stambolić ispred Centra za društvenu stabilnost.

13.08.2024

22:27

Zelenski može biti ubijen očas posla! Jedno Putinovo obećanje čuva život predsednika Ukrajine! (VIDEO)
Live TV

Zelenski može biti ubijen očas posla! Jedno Putinovo obećanje čuva život predsednika Ukrajine! (VIDEO)

Oružane snage Ukrajine tvrde da kontrolišu oko 1000 kvadratnih kilometara ruske teritorije. Sa druge strane, Rusija govori od 450 do 500 kilometara kvadratnih. Ljudi koji ratuju na ukrajinskoj strani govore maternjim engleskim jezikom. Ovaj rat definitivno predstavlja sukob između Rusije i NATO-a. Na ovu temu u emsiji "Otvoreni studio" govorili su Bojan Borovčanin iz udruženja NIT-nacionalna inteligencija i Marina Galogaža, iz Društva sunarodnika Rusije. Uživo u program javio se i pukovnik u penziji Miroslav Španović, koji je komentarisao upad ukrajinskih snaga na teritoriju Rusije. Uživo u program javio se iz Moskve i prof. dr Boris Bratina sa katedre za Filozofiju koji je komentarisao atmosferu u čitavoj Rusiji.

13.08.2024

19:59

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14