• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

01.08.2024

13:33

Je l' to plaćeni ubica?! Turčin izgubio od Srbije i postao svetska senzacija! Ko je skromni sportista o kojem bruji svet?

profimedia

Ostali sportovi

Je l' to plaćeni ubica?! Turčin izgubio od Srbije i postao svetska senzacija! Ko je skromni sportista o kojem bruji svet?

Podeli vest

Turski strelac Jusuf Dikeč (51) stekao je ogromnu popularnost nakon što je sa svojom dubl partnerkom osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu! On je nakon poraza od srpskog tima koji su činili Zorana Arunović i Damir Mikec postao ekstremno interesantan sportskoj javnosti, a razlog za to je način na koji nastupa na velikim takmičenja.

Meč Srba i Turaka odlučivao je kome ide zlato, naši rivali su poraženi, ali je vremešni Jusuf Dikeč stekao svetsku slavu!

Naime, mnogi strelci koji su se pojavili na prestižnom turniru na sebi imaju skupocenu opremu koja im pomaže da se fokusiraju poput slušalica, čepiće za uši, specijalne naočare i druga pomagala, ali Jusuf puca samo sa naočarima za vid!

 

Foto: profimedia

 

 

 

Takmičio se u običnoj beloj majci sa grbom reprezentacije, bez dodatne opreme koja bi mu pomogla da se fokusira na metu, a u poznim sportskim godinama napravio je bum i okitio se srebrom na Igrama.

Sama njegova pojava na borilištu oduševila je navijače širom planete i već danima priča o tome koliko je opušten i ležeran dok se bori za medalju.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Pokrenui je njegov stajling, odnosno njegova jednostavnost i hladnokrvnost lavinu komentara na društvenim mrežama, a korisnici su se utrkivali ko će ostaviti originalniji komentar.

"Da li je ovo Turska poslala 51-godišnjeg čoveka bez specijalizovanih sočiva, zaštite za oči i uši i osigurala srebrnu medalju", upitao je jedan korisnik u neverici!

Foto: profimedia

 

 

 

"Meni deluje da je Turska poslala ubicu na Olimpijske igre?", konstatovao je drugi, a treći se složio:

 

 

"Da, ovo je definitvno obučeni ubica", našalio se jedan ljubitelj sporta.

 

Foto: printscreen

 

 

"Ma, da li je realno!? Ruka u džepu je sveee", glasi jedan od komentara.

 

Inače, trofejni sportista se uvek isticao skromnošću, nikada nije bio nametlji, a u bogatoj karijeri osvojio je sijaset odličja, na kojim mnogi mogu da mu zavide.

Rođen je 1973. godine u turskom Goksunu, a na velikoj sceni je od 2001. godine. Bio je prvak sveta 2014. godine, ali je osvajač i brojnih srebrnih i bronzanih medalja na palnetarnoj smotri.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Takođe, ima čak pet zlata sa Evropskih prvenstava, a prošle godine je bio srebrni na Evropskim igrama. Ima pregršt medalja sa Svetskog kupa, Mediteranskih igara i brojnih međunarodnih takmičenja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica!
Live TV

Napad Irana na Izrael bi nas odveo u Treći svetski rat! Takav sukob jednostavno ne bi mogao da ne eskalira van svojih granica!

Najviši iranski zvaničnici sastaće se danas sa predstavnicima regionalnih saveznika iz Libana, Iraka i Jemena kako bi razgovarali o potencijalnoj odmazdi protiv Izraela nakon ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu, reklo je pet neimenovanih izvora za Rojters. Region se suočava sa rizikom proširenja sukoba između Izraela, Irana i njegovih saveznika nakon ubistva Hanijea u sredu i ubistva višeg komandanta Hezbolaha u utorak u izraelskom napadu na predgrađe Bejruta. O tome kakve, potencijalno katastrofalne, posledice bi ovo moglo da ima na svet govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić u emisiji "Info dan" televizije Informer.

01.08.2024

16:00

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!
Live TV

(VIDEO) Nepravda! Ubio momka i devojku i dobio samo dve i po godine! Bolna ispovest skrhanog oca nastradalog Borisa Majorskog!

Dejana Neralić (17) i njen momak Boris Majorski (18) nastradali su u oktobru 2022. godine, u saobraćajnoj nesreći kod Beške. Osnovni sud u Staroj Pazovi je doneo presudu protiv Slobodana B. (84), vozača "mercedesa" koji je izazvao nesreću, a koji je prvostepeno osuđen na tri godine zatvora! O tom užasnom događaju u Info jutru govorio je otac poginulog momka Vladimir Majroski.

01.08.2024

13:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21