• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

08.08.2024

12:26

Preti joj doživotna suspenzija! Ruskinja otrovala protivnicu, ide u zatvor! (VIDEO)

profimedia

Ostali sportovi

Preti joj doživotna suspenzija! Ruskinja otrovala protivnicu, ide u zatvor! (VIDEO)

Podeli vest

Ruska šahistkinja Amina Abakarova (40) optužena je da je otrovala deset godina mlađu rivalku Umajgnat Osmanovu, tokom šampionata u Dagestanu početkom avgusta.

Naime, sigurnosne kamere usnimile su trenutak kada je Abakarova smireno prišla do šahovske table, gde je Osmanova trebalo da se pojavi 20 minuta kasnije. Zatim je iz bočice po stolu i tabli razmazala supstancu, za koju se sumnja da je potencijalno smrtonosna. Ona je prethodno pitala da li kamere rade i rečeno joj je da nisu u funkciji. 

Pogledajte i sami na video snimku ispod kako je šahistkinja počinila ovaj zločin.

 

 

Osmanova je nakon toga ne znajući šta se desilo, sasvim regularno zauzela svoju poziciju i započela meč. Pozlilo joj se posle pola sata, bilo joj je muka i imala je vrtoglavicu, pa je morala da pozove medicinsku pomoć. Lekari su je odmah pregledali i zaključili da je verovatano otrovana.

Nakon pregleda snimaka sa sigurnosnih kamera, arbitar je ovaj slučaj prijavio policiji i Abakarova je ekspresno privedena.

- I dalje se osećam loše. U prvim minutima sam osetila nedostatak vazduha i ukus gvožđa u ustima. Trebala sam da provedem oko pet sati pored ove šahovske table, ne znam šta bi mi se desilo da odmah nisam primetila - poručila je Osmanova.

Foto: profimedia

Amina Abakarova

Dagestanska šahistkinja privremeno je suspendovana sa svih takmičenja pod okriljem Ruske šahovske federacije, a ovu vest saopštio je predsednik RFC, Andrej Filatov.

Ruska šahovska federacija privremeno suspenduje dagestansku šahistkinju Aminu Abakarovu sa učešća na svim takmičenjima koja se održavaju pod pokroviteljstvom Ruske šahovske federacije, do zaključka organa za sprovođenje zakona, na osnovu kojeg će biti doneta konačna odluka oko doživotne diskvalifikacije“, navodi se u saopštenju Filatova, koji je objavljen na sajtu federacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija