• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

12.08.2024

12:40

Mandić: Novakov govor nas je prodrmao posle poraza od Australije!

AP/Photo

Ostali sportovi

Mandić: Novakov govor nas je prodrmao posle poraza od Australije!

Podeli vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije sletela je u Beograd nakon osvojenog zlata na Olimpijskim igrama u Parizu, a javnosti se obraćaju selektor Uroš Stevanović (41), kapiten Nikola Jakšić (27), Sava Ranđelović, Miloš Ćuk i Dušan Mandić.

Mimo svih očekivanja, "delfini" su ponovo vladari planete! Nakon nešto lošijeg izdanja u grupnoj fazi, momci Uroša Stevanovića su podigli formu i redom potopili Grčku (12:11), SAD (10:6) i Hrvatsku (13:11).

 

UŽIVO:

Jakšić o ostalim predstavnicima Srbije.

Nismo napuštali selo, ali smo pratili sve naše predstavnike. Jako smo navijali i pratili sve naše sportiste.

Stevanović o sastavu za Los Anđeles.

Videćemo. Za sada ne vidim neke juniore, ali pratimo mlađe uzraste.

Mandić o poslednjih šest meseci.

Neverovatno. Poslednja godina je nestvarna. Nisam ni sanjao da ću biti u ovoj situaciji. Sa druge strane, kada veruješ u sebe i kada si istrajan možeš ići samo pravim putem.

Mandić o turniru.

- Dugačak turnir i jako teški mečevi. Poraz od Australije nas je poprilično pogodio. Nismo izgledali kao mi. Moram da zahvalim Novaku koji je došao da nas poseti baš posle tog poraza. Sedimo u sobi i razmišljamo šta i kako, kad on ulazi u sobu. Održao nam je lep govor, to je doprelo do nas i dalo nam motivaciju dodatnu. Posle je on stigao do svog zlata, a to je samo pojačalo želju kod nas.

Jakšić o golu protiv Grčke.

- Definitivno najteži meč. Imali smo neku vrstu barijere protiv njih. Mislim da smo zaslužili. Moj gol je trud svih nas i nagrada za sve kroz šta smo prolazili. Posle toga je sve išlo bolje.

Selektor o pritisku.

Četvrtfinalna utakmica je imala najveći pritisak. Čitave pripreme smo tempirali formu za taj duel. Imali smo opterećenje da moramo dobiti tu utakmicu i eto... uspeli smo u tome.

Stevanović o meču sa Amerikom.

Više puta sam isticao da ne želimo da vidimo Grčku. Dobijali su nas na više mečeva. Ovo leto smo se temeljno spremali za Grke, ali i Amerikance i Hrvate. Kada smo pobedili Grke dobili smo potrebno samopouzdanje za Ameriku i onda za finale. Odigrali smo skoro perfektno sa Hrvatima. Što se nas tiče, Grci su nam bili najteži protivnik. Kada smo njih pobedlii, sve je bilo bolje i lakše.

Ranđelović o narednim Igrama.

- To je na selektoru. Ako nas pozove, mi smo tu.

Ćuk o taktici.

Sve je bilo kao zamišljeno. Ne može ovako jako takmičenje da se završi lako. Uvek smo mi imali problema u grupnoj fazi. Ispostavilo se da je i ovog puta tako, ali da je to dobar recept. Vremenom smo igrali sve bolje i bolje. Sinoć smo zaigrali kako znamo, sve je to planski rađeno.

Stevanović o ulozi autsajdera.

- Mi kao grupa nikada nismo bili otpisani, nismo se smatrali otpisanima. Išli smo po zlato. Tražio sam od momaka da ne prate medije i da ne čitaju komentare. Mi smo kreirali atmosferu. Hvala Bogu što je nagradio naš trud i rad ovim neverovatnim uspehom. Svima se zahvaljujem na učinjenom, stručnom štabu, igračima, doktorima, sportskom psihologu, fizioterapeutu. Momci su trpeli naporan rad čitavog leta. Čestitam im, ne samo zato što su šampioni, nego zato što su pobedili svoje sujete, ego i mane. 

13.07 - Konferencija kasni zbog pomerenog leta, ali uskoro se očekuju zlatni "delfini" u sali za novinare.

12.30 - Dobrodošli na tesktualni prenos konferencije za medije vaterpolo reprezentacije Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23