• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2024

16:48

Tuga! Laka mu crna zemlja: Preminuo poznati srpski trener, zbog ovoga će večno biti upamćen

Starsportphoto

Ostali sportovi

Tuga! Laka mu crna zemlja: Preminuo poznati srpski trener, zbog ovoga će večno biti upamćen

Podeli vest

Slobodan Buca Galešev, bivši odbojkaš i odbojkaški trener, preminuo je u Novom Sadu u 75. godini.

Kao igrač, u Vojvodinu je došao 1972. i ostao 11 sezona, zaključno sa sezonom 1983/1984. Bio je član ekipe koja je 1976/1977. osvojila Kup Jugoslavije, prvi trofej u istoriji kluba iz Novog Sada.

U dresu ekipe iz "srpske Atine" bio je drugi na Balkanskom kupu 1981/1982. i treći u Kupu pobednika kupova 1982/1983.

Kao trener sa Vojvodinom je osvojio šest titula prvaka države kao pomoćnik Milorada Kijca i četiri titule pobednika Kupa.

Slobodan Buca Galešev je kao prvi trener "lala" osvojio titulu prvaka države, četiri titule prvaka sa juniorima i jednu titulu sa kadetima.

Prvi trener Vojvodine je bio od 1993. do 2003, a trenirao je i Mladi radnik iz Požarevca, Spartak iz Subotice, Radnički iz Kragujevca, sa kojim je osvojio Kup Srbije 2008, kao i seniorke Spartaka.

Kao trener, bio je pomoćnik Veselina Vukovića u muškoj juniorskoj reprezentaciji Jugoslavije na EP 1996. i 1998, kao i na SP 1997.

Radio je i kao selektor muške juniorske reprezentacije Jugoslavije na EP 2000. i 2002. Na EP 2000. Jugoslavija je zauzela četvrto mesto, što je drugi najbolji rezultat juniora u istoriji prvenstava Evrope.

Slobodan Galešev će biti sahranjen u sredu, 21. avgusta u 13.30 časova u krugu uže porodice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!
Live TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!

Sinoć je u Srbiji ubijen vehabija Senad Ramović u sukobu sa specijalnim pripadnicima MUP-a. Ministar Ivica Dačić rekao je da je policija tragala za njim još od napada ispred Izraelske ambasade. Navodno je Ramović pomagao Žujoviću i bio mu na neki način mentor. Od tada policija traga za Ramovićem. Ponovo se priča vraća na temu terorirzma i koliko je Srbija ugrožena. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu strategiju i Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija".

18.08.2024

16:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija