• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

07.09.2024

23:33

"Beogradska desetka" oborila rekord!

Beogradski maraton

Ostali sportovi

"Beogradska desetka" oborila rekord!

Podeli vest

Marokanac Mohamed El Talhui i Kenijka Glorius Džepkinui pobednici su druge po redu trke

"10K Belgrade" koju je organizovao Beogradski maraton pod pokroviteljstvom Grada Beograda.
El Talhui je stazu u dužini od 10 kilometara na Novom Beogradu istrčao za 28 minuta i 49 sekundi, dok je Kenijka Džepkinui kroz cilj prošla u vremenu novog rekorda staze koji sada iznosi 32 minuta i 13 sekundi. Drugo mesto u muškoj konkurenciji zauzeo je još jedan Marokanac Mohamed El Gazuani (28:53) dok je treći bio Junes Knija iz Španije (29:29). Kod dama, drugo mesto osvojila je Kenijka Valentajn Džebel (33:03), dok je treća pozicija pripala Džemutai Ruto Daizi (33:28) takođe iz Kenije.

U sklopu saradnje koju Beogradski maraton ostvaruje sa Srpskim atletskim savezom, ova trka ujedno je bila i Državno prvenstvo na deonici od 10 kilometara, a titulu šampiona kod atletičara osvojio je Nikola Mijailović sa vremenom 31:05, dok je kod žena trijumfovala Saima Murić koja je trku završila u vremenu 35:45.

"Beogradska brza desetka", bila je praznik trčanja na ulicama našeg glavnog grada u kom je uz značajan broj elitnih takmičara učestvovalo i preko četiri hiljade trkača rekreativaca iz čitavog regiona.

Foto: Beogradski maraton

 

"Beograd je bio domaćin još jednog vrhunskog trkačkog događaja. Posebno smo ponosni na činjenicu da svi događaji koji su u organizaciji Beogradskog maratona beleže rapidan skok učesnika. U odnosu na prošlu godinu, "Beogradska desetka" ovog puta imala je čak hiljadu učesnika više. Naše trke su sve masovnije i siguran sam da je to pokazatelj kvaliteta naše organizacije, jedinstvenog doživljaja koji svi učesnici imaju na samoj stazi, ali i naše brige o svim trkačima. Trudićemo se da u budućnosti dodatno podižemo standarde, a uz veliki rad i trud koji ulažemo uveren sam da će trkački pokret u Srbiji biti još masovniji, a naše trke još posećenije", rekao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Mora se istaći da je staza kod Ušća na kojoj se trčala "Beogradska desetka" sertifikovana od strane Svetske atletike, pa su svi rezultati priznati od strane ove organizacije i bodovaće se u zvaničnom kalendaru svetskih uličnih trka, što je još jedan dokaz kvaliteta i visokih standarda organizacije koje je postavio Beogradski maraton.

Takođe, zahvaljujući Fondaciji "Heroji Beogradskog maratona", trka je imala i humanitarni karakter, pa su svi koji su to želeli slanjem sms-a sa sadržajem heroji na 3023 donirali sredstva koja su namenjena kao pomoć osobama sa invaliditetom.

Naredni događaj u organizaciji Beogradskog maratona biće tradicionalna Ženska trka na Adi Ciganliji koja je zakazana za 6. oktobar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija