• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2024

21:39

Spektakularne borbe na ADCC prvenstvu u Kovinu!

ADCC

Ostali sportovi

Spektakularne borbe na ADCC prvenstvu u Kovinu!

Podeli vest

Juče je u hali sportova u Kovinu održano drugo po redu nacionalno prvenstvo u sabmišn fajtingu!

ADCC takmičenje je i ovog puta pomerilo granice ovog borilačkog sporta u Srbiji, sa preko 150 takmičara iz svih krajeva zemlje, u svim uzrasnim kategorijama, od najmlađih do mastera. Ovaj sportski spektakl ljubiteljima sabmišn fajtinga pružio je niz vrhunskih borbi koje su pokazale snagu, tehniku i izuzetnu volju domaćih boraca.

Nikola Pešut - suvereni šampion, „Sandžak“ i dalje dominira; Radinović majstor giljotine!

Nikola Pešut, iz novosadskog kluba „Car Dušan Silni“, još jednom je potvrdio svoju dominaciju na srpskoj sceni. Njegova tehnička superiornost i borbenost izdvojili su ga iz konkurencije, a njegovi nastupi su bili vrhunac dana. U prvom meču, Pešut je protivnika savladao impresivnim „arm trianglom“, dok je u finalu briljirao završnicom „giljotine“, osiguravši sebi titulu nacionalnog šampiona. Njegov neprekinuti niz pobeda i izvanredno poznavanje tehnika borbe čine ga jednim od najopasnijih takmičara u Srbiji.

„Sandžak Top Tim“ iz Novog Pazara, poznat po svojim izuzetnim borcima, i ove godine je obeležio takmičenje. Aladin Ibrović i Rifat Prušević, borci iz ovog kluba, zadržali su svoje titule u profesionalnim kategorijama do 76kg i do 93kg, potvrdivši status svog kluba kao jednog od najdominantnijih na sceni.

Foto: ADCC

 

Vrhunac dana bio je susret učitelja i učenika u finalu kategorije preko 100kg, gde su se borili Jusuf Hajrović, lider „Sandžak Top Tima“, i njegov učenik Dževad Baltić. Baltić je ovog puta nadmašio svog mentora i trijumfovao, zadržavši titulu nacionalnog šampiona i potvrdivši svoju veštinu u kategoriji profesionalaca.

Aleksa Radinović iz banjičkog kluba „ViN“ inače član tima Arena Fight TV, postao je državni prvak u naprednoj kategoriji do 100kg. Njegov zaštitni znak na ovom takmičenju bila je „giljotina“, kojom je redom savladavao protivnike, što je pokazalo njegovu izuzetnu tehničku pripremljenost i odlučnost.

U kategoriji profesionalaca do 91kg, titulu je odneo Dušan Janjić iz kluba „BJJ Caminho“, dok je u kategoriji naprednoj kategoriji do 76kg šampion postao Aleksa Kuzmančev iz kluba „Car Dušan Silni“. Njihovi nastupi potvrdili su vrhunski kvalitet i tehniku, postavivši visoke standarde za buduće takmičare.

Foto: ADCC

 

Sledeće veliko ADCC takmičenje, zakazano za 2. novembar, dovodi jugoistočnu Evropu u, kako sami organizatori kažu, najgostoljubljiviju zemlju - Republiku Srbiju. Očekuje se veliki broj takmičara iz svih krajeva Evrope i sveta, koji će se boriti na ovom prestižnom takmičenju u sabmišn fajtingu.

Inače, ADCC takmičenja u Srbiji zvanično se organizuju od 2013. godine i od tada do danas privlače brojne istaknute borce iz Srbije, Evrope, kao i sveta, čineći ovu zemlju centralnim mestom za razvoj i popularizaciju ovog sporta u regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija