• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

10.09.2024

23:01

Bakljada za srebrnog paraolimpijca: Nebojša i trener Miloš svečano dočekani u Užicu (VIDEO/FOTO)

Z.G.

Ostali sportovi

Bakljada za srebrnog paraolimpijca: Nebojša i trener Miloš svečano dočekani u Užicu (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Paraolimpijca Nebojšu Đurića, osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu u bacanju kugle, i njegovog trenera Miloša Zarića, svečano su dočekali prijatelji i njihovi najbliži, priredivši im nezaboravni doček.

Nebojša i Miloš su u pratnji trubača došli na igralište u užičkom naselju Pora, gde su sa bakljama dočekani i gromoglasnim aplauzima i ovacijama, a zatim su usledile čestitanja.

- Ovo veče nam je najlepše, došao je dan da našu radost podelimo sa svojim porodicama, sa prijateljima, sa vama. Ovo čekamo deset godina. Naš klub „Pora“ nema samo još ovu olimpijsku medalju. Hvala Bogu što mi je dao priliku da usrećim svoj grad, da svojoj državi donesem bar malo radosti – rekao je Nabojša.

Potom se osvrnuo na dešavanja kada mu je oduzeta medelja.

- Bio sam pod jakim utiskom kada su javili da oduzimaju medalju. Nisam bio ni zašta, samo mi je bilo u glavi da mi vrate to što zaslužujem. Zbog toga nisam mogao da bacam disk i to je drugačija disciplina. Ipak, uspeli smo da vratimo medalju i to je na kraju dupla pobeda –  rekao je Nebojša.

Foto: Z.G.

 

Trener Mišo Zarić kaže da kada su krenuli iz Srbije na olimpijadu, verovali su da mogu da osvoje bronzu.

- Tamo smo nekako bili otpisani, ali ipak smo sve iznenadili, bacili najbolji rezultat i osvojili srebro – rekao je Miloš.

A to veče, kada im je javljeno da im se oduzima medalja srušila je svu njihovu sreću.

- Slavili smo, a posle nastavili da se radujemo u sobi. Onda mi je zazvonio telefon. Zvao je predsednik Paraolimpijskog komiteta i pita me šta ima, ja mu kažem puna torba srebra. On me pita je li Nebojša tu, je li me sluša i kažem da sluša. „Moram da vam kažem da je medalja oduzeta“, rekao je on. U tom momentu sve je palo u vodu, postalo gorko. A tu noć i sledeću baš smo teško preživljavali, nismo jeli dva dana. Ali Jovana Zrnjević iz Vrnjačke Banje, koja je bila kao menadžer, založila se mnogo i zajedno sa predsednik Paraolimpijskog komiteta i predsednika države i ministra, i vas sviju u Srbiji, uspeli smo da sve prebrodimo.

Foto: Z.G.

 

Bili su spremni da idu i na sud u Lozani.

- Nije bilo nikakve greške. Otišao sam na proveru stolice sat vremena pre takmičenja, izmerena je, pravilna dužina,visina, težina, prošla je svu kontrolu i izašla na takmičenje. Ako nešto nije bilo u redu diskvalifikovali bi nas. I tokom takmičenja je sve prošlo kako treba. Mi smo tamo važili za neko osmo mesto, ali kada smo ih iznenadili, tada im je nastao problem. Da smo bili osmi li dvannaesti niko se ne bi žalio. Imali smo 9 argumaneta za sud u Lozani i sigurno bismo dobili. I dalje čekamo odgovor – rekao je trener Miloš Zarić.

Nebojši i Milošu sutra će biti priređen prijem u kabinetu gradonačelnice Užica.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu
Hronika

Oglasilo se Tužilaštvo o slučaju male Danke Ilić: Samo u ovom slučaju Dragijević i Janković izlaze na slobodu

Za nešto manje od mesec dana Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću koji su osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, isteći će pritvor. Ukoliko optužnica do tada ne bude podignuta, oni će morati da budu pušteni na slobodu. Ipak, kako saznaje Telegraf.rs, Više javno tužilaštvo u Zaječaru nastoji da podigne optužnicu pre nego što osumnjičenima istekne šest meseci pritvora.

10.09.2024

15:52

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija