• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

12.09.2024

23:30

Solidarnost i humanost na delu! Ženska trka na Adi 6. oktobra

Beogradski maraton

Ostali sportovi

Solidarnost i humanost na delu! Ženska trka na Adi 6. oktobra

Podeli vest

Beogradski maraton će i ove godine biti organizator sve popularnije Ženske trke koja će se održati na Adi Ciganliji 6. oktobra.

Ova trka u dužini od 7,7 kilometara oko Savskog jezera organizuje se 17. put, namenjena je ženama svih generacija i za cilj ima promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja, kao svojevrsne prevencije u očuvanju zdravlja, ali i nezaboravno druženje, uz jačanje solidarnosti kroz podršku i motivaciju.
Ovogodišnja ženska trka imaće i humanitarni karakter, pošto će se za svaku kupljenu kotizaciju donirati paket uložaka članicama Specijalne olimpijade iz 16 klubova širom Srbije, kao i članicama Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Žene će tako trčati za pomoć ženama, a novina ove godine će biti i održavanje stručnog panela namenjenog svim zainteresovanim trkačicama koje žele dodatno da se edukuju o brojnim aspektima fizičkog, reproduktivnog i menstrualnog zdravlja. Ovaj panel održaće se 18. septembra u sklopu najavne konferencije za medije za ovaj sportski događaj.
Sve učesnice će u startnom paketu dobiti majicu i poklone sponzora, a uz dobro druženje i osveženje, kao i svake godine, biće obezbeđen zanimljiv zabavni program, kao i dodatni sadržaj za najmlađe.

Foto: Beogradski maraton

Veliki broj učesnica trčao prošle godine na Adi

"Tradicionalna ženska trka je četvrti ovogodišnji trkački događaj u organizaciji Beogradskog maratona na koji smo veoma ponosni. Posebno nas raduje što ova trka iz godine u godinu raste u svakom smislu, i kvantitativno i kvalitativno. Takođe, veoma smo ponosni na to što će ove godine zahvaljujući angažovanju Fondacije "Heroji Beogradskog maratona" Ženska trka poprimiti i humanitarni karakter. Uveren sam da ćemo 6. oktobra na Adi Ciganliji okupiti veliki broj žena, koje će time pokazati svoju solidarnost, ali i uživati na stazi u jedinstvenom trkačkom ugođaju", rekao je Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona.

Organizatori su najavili još jedan zanimljiv novitet ove godine: kao priprema za Žensku trku 21. i 28. septembra s početkom u 9 časova na Adi Ciganliji biće održani javni treninzi, kako bi sve učesnice bile što spremnije, a sve one koje 6. oktobra prođu kroz cilj dobiće medalje, kao i onlajn diplome.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

"Tvoja soba još uvek miriše na tebe!" Neutešna majka Dalibora, ubijenog u masakru u Duboni: Odavno te nema u san da mi dođes sine
Hronika

"Tvoja soba još uvek miriše na tebe!" Neutešna majka Dalibora, ubijenog u masakru u Duboni: Odavno te nema u san da mi dođes sine

Porodice devetoro mladih ljudi koji su izgubili živote u masakru koji je izvršio Uroš Blažić u Malom Orašju i Duboni, 4. maja prošle godine, i dalje se nose sa neizmernom tugom i gubitkom. Danijela Vujić, majka Dalibora Todorovića, redovno izražava svoju tugu putem društvenih mreža, delujući kao primer snage i izdržljivosti u teškim trenucima.

12.09.2024

20:35

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45