• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

12.09.2024

22:53

Najava spektakularne rukometne sezone! Voša srušila Partizan u finalu Superkupa! (VIDEO)

Starsportphoto©

Ostali sportovi

Najava spektakularne rukometne sezone! Voša srušila Partizan u finalu Superkupa! (VIDEO)

Podeli vest

Izabranici Borisa Rojevića slavili nakon 60 minuta atomskog rukometa u banjalučkom "Boriku" - 24:22. Novosađani su trijumfom nad crno-belima obezbedili mesto u finalu Svesrpskog kupa gde ih čega Borac.

Previranja u srpskom rukometu traju godinama, a sve to kvari generalnu sliku nekada trofejnog sporta za našu zemlju. Nažalost, uticalo je to i na kvalitet domaćeg šampionata, ali rastom Vojvodine i neki drugi rukometni centri rešili su da podignu ulaganja. Posebno - Partizan. Crno-beli su prethodne sezone prekinuli dominaciju Novosađana i osvojili Kup da bi večeras u banjalučkom "Boriku" nagovestili da nas naredne takmičarske godine očekuje izuzetno zanimljiv šampionat u Superligi Srbije. 

Novu rukometnu sezonu otvorili su Vojvodina i Partizan u finalu Superkupa Srbije. Nakon 60 minuta atomskog rukometa prvi trofej ide u ruke Novosađana. Četa Borisa Rojevića je, mora se priznati - teže nego što se očekivalo, uspela da slomi otpor crno-belih i pored osvojenog pehara izbori mesto u finalu Svesrpskog kupa - 24:22 (11:10).

Da nas očekuje zanimljiv meč u "Boriku" videlo se nakon samo pet minuta. Partizan je na krilima letošnjeg pojačanja - Nikole Crnoglavca, stekao prednost od 5:1, a potom je Vojvodina ostala bez jednog od ključnih igrača. Vukašin Vorkapić je prilikom izvođenja sedmerca pogodio u glavu golmana crno-belih i zaradio direktan crveni karton. 

Ipak, već do poluvremena Vojvodina je uspela da preokrene rezultat zahvaljujući sjajnoj odbrani. Među stativama je nekoliko intervencija sakupio Andrej Trnavac, Fran Mileta i Predrag Đorđić pronašli su napadački ritam, a crno-beli nisu imali rešenja za stamenu defanzivu Novosađana koju su, kao i prethodne sezone, držali Miljan Vukovljak i Miljan Pušica. 

Finiš poluvremena obeležila je ružna slika u "Boriku" kada je novu povredu zaradio malerozni Stefan Dodić. Rođeni Vranjanac slovi za najvećeg srpskog talenta, ali mu se tokom prethodnih godinu dana prečesto dešavaju pehovi. Danas je nakon duela sa Veljkom Popovićem ostao na parketu, a da se radi o ozbiljnom problemu potvrđuje činjenica da nije samostalno mogao da napusti teren. 

Bio je Partizan konkurentan sve do poslednja tri minuta kada je na delu viđena širina rostera koju na raspolaganju ima Boris Rojević. Milan Jovanović meč nije počeo u startnoj postavi, na parketu ga nije bilo sve do finiša prvog dela utakmice, a onda je sa deset golova bio najzaslužniji za pobedu Novosađana. Momak iz Kruščića je čak tri gola postigao u završnici utakmice i slomio otpor rivala. 

Jovanović je postigao deset golova i bio najefikasniji akter meča, šest je dodao Petar Đorđić, a Sesa je postigao četiri. Sa druge strane, Crnoglavac je pet puta pogađao mrežu Vojvodine, Miha Kotar je postigao šest (svi iz sedmerca), dok je Mladen Šotić bio precizan u četiri navrata. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

"Tvoja soba još uvek miriše na tebe!" Neutešna majka Dalibora, ubijenog u masakru u Duboni: Odavno te nema u san da mi dođes sine
Hronika

"Tvoja soba još uvek miriše na tebe!" Neutešna majka Dalibora, ubijenog u masakru u Duboni: Odavno te nema u san da mi dođes sine

Porodice devetoro mladih ljudi koji su izgubili živote u masakru koji je izvršio Uroš Blažić u Malom Orašju i Duboni, 4. maja prošle godine, i dalje se nose sa neizmernom tugom i gubitkom. Danijela Vujić, majka Dalibora Todorovića, redovno izražava svoju tugu putem društvenih mreža, delujući kao primer snage i izdržljivosti u teškim trenucima.

12.09.2024

20:35

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45