• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

16.09.2024

15:55

Slava Bogu, drži se kralju! Majdov izbačen iz sporta jer se krstio, poznati stali uz Srbina! (FOTO)

EPA

Ostali sportovi

Slava Bogu, drži se kralju! Majdov izbačen iz sporta jer se krstio, poznati stali uz Srbina! (FOTO)

Podeli vest

Srpski džudista Nemanja Majdov našao se u centru pažnje nakon što je suspendovan na pet meseci zbog toga što se prekrstio pre borbe na Olimpijskim igrama u Parizu.

Međunarodna džudo federacija kaznila ga je zbog kršenja Etičkog kodeksa, prema kojem je zabranjeno pokazivanje religioznih gestova pre, tokom, ili nakon borbi. Međutim, ova odluka izazvala je buru reakcija i ogromnu podršku javnosti.

Majdov, koji se prekrstio pre borbe sa Grkom Teodorisom Celidisom, nije se izvinio zbog svog poteza, uprkos upozorenjima da bi mogao da bude sankcionisan. Umesto toga, srpski džudista je ponosno istakao da svoju veru ne krije i da neće odustati od svojih principa. Nakon što je objavio vest o suspenziji na društvenim mrežama, podrška mu je stigla sa svih strana, a među prvima su se oglasili mnogi poznati sunarodnici.

Glumac Miloš Biković, poznat po svojim patriotizmom i religijskim uverenjima, poslao je snažnu poruku Majdovu na ruskom jeziku, citirajući Jevanđelje po Mateju:

Foto: printscreen instagram

Biković pružio podršku Majdovu

- Blaženi ste kada vas sramote i progone i lažući govore protiv vas svakojake rđave reči, zbog mene. Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima, jer su tako progonili i proroke pre vas. 

Na srpskom jeziku je dodao jednostavno: - Podrška za brata!

Majdovu su se pridružile i druge poznate ličnosti iz Srbije, poput pevača Nikole Rokvića, kao i odbojkaša Aleksandra Atanasijevića, glumaca Ivana Bosiljčića,Viktora Savića i Aleksandra Srećkovića Kubure. Svi oni su kroz svoje poruke na društvenim mrežama pokazali solidarnost sa Majdovim, ističući važnost stajanja uz svoje vrednosti.

Majdov je u svojoj objavi naglasio da se ne kaje zbog svog postupka i da se neće izvinjavati za pokazivanje vere:

- Gospod mi je dao sve, kako privatno, tako i u karijeri, i On je za mene broj jedan. Ponosan sam na svoju veru i to se neće promeniti pod bilo kojim uslovima. Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u nove pobede.

Ova situacija podsetila je na značaj vere i ličnih principa u sportu, a Majdov će zbog suspenzije pauzirati pet meseci i neće moći da učestvuje na takmičenjima i pripremama u tom periodu. Ipak, uz ogromnu podršku koju prima iz Srbije, Majdov je sigurno dobio dodatnu snagu za povratak na tatami.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija