• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.09.2024

13:53

Zlatibor će u aprilu 2025. biti centar svetskog školskog sporta

Savez za školski sport

Ostali sportovi

Zlatibor će u aprilu 2025. biti centar svetskog školskog sporta

Podeli vest

Popularna "Školarijada" biće održana u aprilu 2025. na Zlatiboru i okolnim mestima, gde će se okupiti više od 6.000 učenika, školaraca sportista, uzrasta do 15 godina, dečaka i devojčica.

Tim povodom predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović upriličio je prijem za delegaciju svetskog i srpskog školskog sporta.


- Raduje poseta predsednika Svetske federacije školskog sporta Lorana Petrinke, predsednika Saveza za školski sport Srbije Željka Tanaskovića, direktora međunarodnih događaja ISF Uroša Savića i generalnog sekretara Beogradske asocijacije za školski sport Slobodana Đurića opštini Čajetina. Zlatibor je destinacija koju sportisti obožavaju. A veoma mi je drago što ćemo mi biti domaćini sportskom događaju sa najviše učesnika u celoj Evropi naredne godine - poručio je Milan Stamatović.


Po završetku sastanka direktor Turističko rekreativnog centra Nikola Novaković sa gostima je posetio prelepu dvoranu na Zlatiboru, u kojoj će po planu biti održano nekoliko sportskih disciplina. 

Foto: Savez za školski sport

 

 

Predsednika Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković objasnio je kako se "krčkala" organizacija ovako velikog i značajnog događaja. 


- Nedavno smo u Parizu, u toku Olimpijskih igara, u prisustvu ministra sporta Zorana Gajića, potpisali pismo o namerama o ovom velikom događaju. Sada je usledila poseta Zlatiboru. Predsednik ISF je zaista bio zadovoljan kada je video sjajnu sportsku infrastrukturu i smeštajne kapacitete. Očekujemo više od 6.000 učesnika. I jako je bitno da će se takmičenja uz Čajetinu i Zlatibor održati i u Užicu i Požegi, a u zavisnosti od konačnog broja prijavljenih možda čak i u Arilju i Priboju. To su zaista lepe stvari za ovaj region. I naravno na kraju ističem da mladi strani sportisti vole da dolaze u Srbiju. Mi itekako obraćamo pažnju na odrastanje dece. A najbolja oblast koja može da usmeri decu da žive zdravo, to je sport - poručio je Željko Tanasković i dodao:


- Sada nam predstoji da odradimo zakonske procedure i dobijemo potrebne saglasnosti za održavanje međunarodnog takmičenja i da te odluke idu na Vladu Srbije.


Plan održavanja takmičenja je od 4. do 14. aprila. Mladi će se takmičiti u čak 22 sporta i tri paradiscipline.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Prebacivanje klime sa hladnog na toplo, nemoguća misija! Majstor otkriva "caku"
Društvo

Prebacivanje klime sa hladnog na toplo, nemoguća misija! Majstor otkriva "caku"

Posle visokih temperatura, nastupile su niske temperature za koje naši organizmi nisu bili spremni. S obzirom na to da još uvek nije počela grejna sezona mnogi su posegli za brzim rešenjem kako bi zagrejali svoj životni prostor. Posle visokih temperatura, nastupile su niske temperature za koje naši organizmi nisu bili spremni. S obzirom na to da još uvek nije počela grejna sezona mnogi su posegli za brzim rešenjem kako bi zagrejali svoj životni prostor.

18.09.2024

15:08

TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)
Live TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji je najproruskiji političar na Balkanu, mora da snosi posledice za svoje proruske stavove, tvrdi albanski portal "Insajderi". Oni tvrde da britanska služba MI6 planira da njega smeni. Ove navode za Informer su u "Info jutru" komentarisali penzionisani pukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan, profesor dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

18.09.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija