• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

13.10.2024

23:50

Sjajni rezulati naših pauerliftera

pauerlifting savez srbije

Ostali sportovi

Sjajni rezulati naših pauerliftera

Podeli vest

Naši takmičari u pauerliftingu su ostvarili fenomenalne rezulate na Evropskom prvenstvu Plzenju, odnosno na Svetskom prvestvu u San Sitiju.

Na Evropskom prvenstvu za subjuniore i juniore u pauerlifting sportu koje se održava u Češkoj u  Plzenju od 5. do 13. oktobra Mladi Uroš Stanimirović u svom debitantskom nastupu osvojio je četvrto mesto i dve bronzane medalje u čučnju i benč presu.Uroš je nastupio u kategoriji subjuniora do 120 kilograma. Zabeležio je rezultat od 645 kilograma. U disciplini čučanj Uroš je podigao 255 kilograma što mu je donelo bronzanu medalju, 150 kilograma u benč presu što mu je donelo mesto na podijumu i u toj disciplini. Ova dva rezultata su ujedno i državni rekordi. U mrtvom dizanju podigao je 240 kilograma i time upotpunio svoj nastup.

Na Svetskom prvenstvu u pauerliftingu sa i bez opreme za Mastere koje se održava na drugom kraju sveta u Južnoafričkoj republici u San Sitiju od 4. do 13. oktobra jedan od naših najboljih takmičara i veterana u ovom sportu Milan Smiljanić zauzeo je četvrto mesto na svetu u kategoriji +120 kilograma M1 i srebrnu medalju u disciplini benč pres.

Uprkos napornom putu Milan je nastupio u kategoriji master 1 preko 120 kilograma hrabro pokušavši da odbrani svoju noseću titulu vicešampiona sveta. U disciplini čučanj napravio je rezultat od 315 kilograma. Sa podignutih 225 kilograma u benč presu Milan je osigurao srebrnu medalju u toj disciplini. U mrtvom dizanju podigao je 270 kilograma što mu je dalo zbir od 810 kilograma i 4. mesto u ukupnom plasmanu.

Vladan Hasečić je nastupio u kategoriji master 2 do 105 kilograma. U disciplini čučanj podigao je 290 kilograma. Oborio je državni rekord u Benč presu sa podignutih 200 kilograma i osvojio  bronzanu medalju. U mrtvom dizanju podigao je 240 kilograma, što mu je dalo zbir od 730 kilograma i 4. mesto u ukupnom plasmanu.

 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Čestitka predsednika Vučića pripadnicima 63. padobranske brigade: Uvek ste ispoljavali visok nivo pripadnosti svojoj vojsci i svom narodu!
Politika

Čestitka predsednika Vučića pripadnicima 63. padobranske brigade: Uvek ste ispoljavali visok nivo pripadnosti svojoj vojsci i svom narodu!

Vojna svečanost povodom Dana 63. padobranske brigade i 80 godina od njenog osnivanja, Dana vojnih padobranaca održana je danas na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, a kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ukazom predsednika Republike Aleksandra Vučića jedinici je dodeljen Orden belog orla sa mačevima trećeg stepena 63. padobranskoj brigadi, za naročite zasluge u izgradnji sistema odbrane i izvršavanju bezbednosnih zadataka.

13.10.2024

18:41

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka