• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R

17.10.2024

10:15

Sportski savez Srbije u Smederevskoj Palanci organizovao tribinu "Kako se postaje šampion“ (FOTO)

Sportski savez Srbije

Ostali sportovi

Sportski savez Srbije u Smederevskoj Palanci organizovao tribinu "Kako se postaje šampion“ (FOTO)

Podeli vest

Sportski savez Srbije je u Smederevskoj Palanci, u saradnji sa lokalnom samoupravom, Palanačkim sportskim savezom i Kulturnim centrom, organizovao tribinu pod nazivom "Kako se postaje šampion“.

Gosti su bili asovi srpkog sporta, olimpijski šampion i svetski prvak  u rvanju Davor Štefanek, koji je sedam godina i predsednik Sportskog saveza Srbije i tekvondistkinja Tijana Bogdanović, osvajačica dve olimpijske medalje, srebra iz Rija i bronze iz Tokija. Goste je pozdravila zamenica predsednika opštine Smederevska Palanka Đurđina Mladenović i istakla značaj dolaska sportskih šampiona u Smederevsku Palanku jer veruje da će njihove reči mladima značiti za dalje odrastanje.

Ispred Sportskog saveza Srbije pored predsednika Štefaneka u Smederevsku Palanku je došao i generalni sekretar Goran Marinković koji je istakao da je tribina “Kako se postaje šampion” još jedna zajednička akcija sa Palanačkim sportskim savezom, predsednikom Mariom Didanovićem i sekretarom Danilom Labusem.

Foto: Sportski savez Srbije

 

 

U prepunoj sali Opštine, duže od jednog sata, Davor i Tijana su razgovarali sa palanačkim mladim sportistima i učenicima osnovnih i srednjih škola. Trudili su se da pokažu mladima koliko je važno baviti se sportom, voditi zdrav život, ali i biti uporan i istrajati i onda kada je teško.

-  Od dolaska na čelu Sportskog saveza Srbije trudim se da kroz niz manifestacija prikažemo sport i mladima prezentujemo sve benefite koje sport donosi. Tako i kroz razgovore sa mladima na temu “Kako se postaje šampion” volim da istaknem da sport osobe čini i fizički ali i psihički jačim. Zato je jako važno da deca od malena kroz sport stiču zdrave radne navike i pravilno se razvijaju, a znanje i iskustvo iz sporta moći će da prenesu na sve segmente života. Veoma mi je drago što je u Smederevskoj Palanci došao ovoliki broj dece, a ono što sam i njima naglasio jeste da je najvažnije da sanjaju svoje snove, trude se i budu uporni, jer će se vrednim radom snovi i ostvariti. Nadam se da će pre svega postati dobri ljudi koji će postati uspešni u svojoj sferi interesovanja, a naravno i da će među njihovim uspesima biti i onih sportskih – istakao je Štefanek i dodao da mu je drago što je Tijana Bogdanović izrazila želju da se uključi u aktivnosti Sportskog saveza Srbije:

Foto: Sportski savez Srbije

 

 

Nove ideje i pokretačka energija su uvek dobrodošli, a ako potiču od velike sportistkinje kakva je Tijana Bogdanović, moram reći da je moje zadovoljstvo još veće. Tijana ima veliko sportsko iskustvo, a njeni uspesi su za divljenje, pa je i ona svojim izlaganjem upotpunila priču “Kako se postaje šampion”. Već godinama uz Sportski savez Srbije je i naš potpredsednik olimpijski šampion Damir Mikec i naravno naša proslavljena reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović. Radujem se novim zajedničkim projektima koji nam tek predstoje – rekao je Davor Štefanek.

Foto: Sportski savez Srbije

 

 

Tekvondistkinja Tijana Bogdanović sumirala je svoje utiske nakon tribine “Kako se postaje šampion”:

Foto: Sportski savez Srbije

 

 

Drago mi je što sam se priključila timu Sportskog saveza Srbije i zahvalna sam što je predsednik Štefanek sa reči odmah prešao na dela i posle samo par dana već smo počeli da sarađujemo. Oduševio me je broj mladih koji se okupio u Smederevskoj Palanci, a mnogobrojna pitanja govore da smo ih i Davor i ja zainteresovali za sport. Nadam se da će, oni koji već nisu, početi da se bave sportom jer će moći da mnogo toga nauče i dožive prelepe trenutke. U sportu ima i teških momenata, kao i u životu, tako nas sport uči kako se nositi sa raznim situacijama, kako da postanemo dobri prijatelji, marljivi, a naročito da sebi postavljamo ciljeve i tako uvek pobeđujemo sebe i svakodnevno napredujemo - rekla je Tijana Bogdanović.

Sportski šampioni Tijana i Davor su nakon razgovora delili autograme i fotografisali se sa decom za uspomenu, pa se svi nadamo da će deca nastaviti da uzore traže među sportistima i izrasti u dobre ljude.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!
Vesti

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!

Srbija je jedina zemlja u Evropi, zahvaljujući predsedniku Vučiću na prvom mestu, koja nije uvela sankcije Rusiji. To ceni Moskva, naravno i u ekonomskom i političkom smislu, ali na prvom mestu u istorijskom smislu, da istorija nije samo mrtvo slovo, da bliskost naroda nije samo priča iz bajki nego da to zaista postoji, poručio je potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin, koji je predvodio delegaciju Srbije na samitu BRIKS-a u Kazanju.

28.10.2024

11:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija