• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2019

15:25

PARTIZAN OZBILJNO OPLEO PO SUDIJI: Ni karma, ni sudbina, već španski usud!

Partizan

PARTIZAN OZBILJNO OPLEO PO SUDIJI: Ni karma, ni sudbina, već španski usud!

Podeli vest

Mančester junajted je pobedio Partizan u Beogradu sa 1:0, u trećem kolu Grupe L Lige Evropa

Jeidni pogodak sa bele tačke postigao je Marsijal u 43. minutu utakmice.

Imali su gosti mnogo sreće, jer ih je Partizan u potpunosti nadigrao. Imali su crno-beli veliki broj prilika naročito u drugom delu susreta, ali nisu imali koncentracije u finišu, a ni odluke sudije iz Španije Havijera Estrade, kada nije dosudio bar penal posle situacija u 66. i 67. minutu, nisu im išle na ruku.

Partizan je čak pisao saopštenje tim povodom, spore arbitražu Havijera Estrade Fernandeza, kojeg, pored ostalog, optužuju da ih je teško oštetio za penal.

Foto: Starsportphoto

 

Stav kluba iz Humske prenosimo u celosti:

Kada je početkom novembra 2003. godine po imenima možda i "najzvučniji" Real Madrid svih vremena u grupnoj fazi Lige šampiona bio u Humskoj rival Partizana, videli smo jedan remi (0:0) koji je bio podvig nad podvizima crno-belih, ali je to bio i meč koji je vrlo lako mogao da ode i na jednu i na drugu stranu, da se završi i pobedom Golijata (Reala), ali i Davida (Partizana). "Pljuštale" su tada šanse i pred jednim i pred drugim golom, pa da je takav meč završen 4:4, 5:4, ili 4:5 - niko tu reč ne bi mogao da kaže, svaki od tih rezultata bi bio realan...

Sve ono što smo sinoć videli u meču grupne faze Lige Evrope 2019/20 između našeg Partizana i giganta po imenu Mančester Junajted, to nikako nije bilo nešto što je trebalo da se završi pobedom gostiju. Crno-beli su zaslužili možda čak i pobedu nad slavnim engleskim klubom, a ako ne - onda bez dileme jesu u najmanju ruku remi! Fudbal je sport koji zaista ume da bude okrutan, mnogo okrutniji nego li bilo koja druga sportska grana. Nekad je on okrutan zbog zlehude sportske sreće, čitaj sportske nesreće i to se onda definiše lošom karmom ili sudbinom.

POL SKOLS OPLEO PO JUNAJTEDU: Izgledao je kao ekipa stranaca, kao da nikada nisu igrali zajedno!

 

Foto: Starsportphoto

 

Šta reći za ovo juče?

40. min: Da li je Partizan imao nesreću kod pogođene stative Sadika?

47. min: Koliko je centimetara falilo kod slobodnjaka Natha na početku drugog poluvremena da lopta uđe u gol?

52. min: Koliki je stepen nesreće imao naš tim u drugom poluvremenu kod šuta Sume, samog samcatog sa ivice šesnaesterca, kada je ispred sebe, nakon divnog "lažnjaka" prodanog najskupljem defanzivcu sveta (kapitenu Megvajeru), imao "brisano polje" i ceo gol širine 7,32m a pogodio je golmana Romera?

74. min: Zar nije sličan broj centimetara falio i kod šuta Sadika sa 14-15 metara?

83. min: Koliko je sreće falilo kod udarca glavom Asana, kada je posle kornera sa desne strane na prvoj stativi sjajno "kresnuo" loptu i uputio je u gol, ali je Romero pokazao fenomenalan refleks i fantastično intervenisao?

SUMA OČAJAN I LJUT: Bio je penal, ali kada igrate protiv velikih...

BOLJE OD OVOGA NE MOŽEMO! Milošević veruje da će crno-beli u nokaut fazu Lige Evrope!

 

Foto: Starsportphoto

 

86. min: Da li ste svesni da je kod narednog šuta Natha lopta promašila raklje gola Romera takođe za samo nekoliko centimetara?

Setimo li se svega nabrojanog, pa još konstatujemo da se ne sećamo bilo kakve ozbiljnije intervencije našeg golmana Stojkovića, iako ćemo pošteno da kažemo da je Mančester Junajted u prvom poluvremenu takođe pogodio jednu stativu, plus je imao još dve dosta ozbiljne situacije pred našim golom (jedan udarac glavom pored gola i jedan udarac sa distance pored gola, iz slične pozicije kao Suma u drugom poluvremenu) - došli bi do zaključka da je Partizan sinoć imao lošu karmu, zlehudu sudbinu...

SRAM VAS BILO! Englezi žestoko ponizili "grobare" (FOTO)

"VEČITI RIVALI" ZARIBALI, OSTALI BEZ BODOVA! Srbija gubi trku za dva mesta u Ligi šampiona!

 

Ali...Bilo je tu i nečeg drugog, nečeg presudnijeg, a to je USUD španskog arbitra Fernandeza koji u 66. minutu nije svirao očigledan jedanesterac nakon skoka i udarca glavom Miletića, nakon čega je Mektominej podigao ruku i zaustavio taj udarac! 

"Usud": Ono što je unapred određeno, udes, kob...Delilac sudbine...On je taj koji određuje da li će ti život biti majka, ili maćeha....

Foto: Starsportphoto

 

Bio je Fernandez odlično postavljen, usuđujemo se da tvrdimo i da je video visoko podignutu ruku igrača Mančester Junajteda, kojom je ovaj jasno uvećao prostor ispred sebe u odnosu na prostor kojeg bi njegovo telo zauzelo bez te podignute ruke, a upravo ta činjenica je presudna po novim pravilima da se tu pokazuje na "kreč", potpuno nevezano za to ima li tu namere igranja rukom, sa kolike distance je upućen udarac pre pogađanja ruke i slično. Po ranijim pravilima smo imali puno proizvoljnija tumačenja i presude po ličnim uverenjima arbitara, ali su upravo zato pravila i promenjena - ovakva situacija je jednostavno penal i tu nema danas prostora ni za kakve diskusije! Fernandez neće i ne može dobiti prelaznu ocenu nakon ovako kardinalne greške na štetu Partizana, ali nama bod (ili čak bodove) niko više ne može doneti, oni su sinoć nepovratno izgubljeni.

 

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17