• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

29.10.2019

07:15

(VIDEO) ON MAŠI, NAVIJAČI GA JOŠ VIŠE VOLE! Partizanov napadač je potpuni hit!

Partizan

(VIDEO) ON MAŠI, NAVIJAČI GA JOŠ VIŠE VOLE! Partizanov napadač je potpuni hit!

Podeli vest

Partizanovi navijači prosto obožavaju svog napadača Umara Sadika (22), iako mladi Nigerijac maltene na svakom meču promaši nekoliko stopostotnih šansi! Crno-beli su u nedelju deklasirali subotički Spartak sa 4:0 (3:0) u 13. kolu Superlige, a pobeda bi bila još ubedljivija da se Sadik nije ispromašivao


Pozajmljeni fudbaler Rome ove sezone je na 19 mečeva postigao devet golova i zabeležio pet asistencija. Na prvi pogled, to je veoma dobar učinak, ali da je visoki Afrikanac bio malo spretniji, lako je mogao da bude i dvostruko efikasniji.

Prepoznaju trud

Navijači prepoznaju da se Sadik trudi i želi uvek da bude strelac. Zato mu i pružaju veliku podršku
Momčilo Vukotić, legenda Partizana

Slučajna asistencija

U nedelju protiv Spartaka zaobišao je protivničkog golmana Ivana Dokića i kad je izašao pred prazan gol, tukao je u stativu. Koji minut posle toga, nehotice je uspeo da zabeleži asistenciju tako što je loptu, umesto u nebranjenu mrežu, glavom poslao u kontra smeru od gola. Na njegovu sreću, tu se našao ponajbolji igrač crno-belih Bibras Nath, koji je lako postigao pogodak.

Sličnih poteza Sadik je imao gotovo na svakoj utakmici, ali pristalice crno-belih mu to ne uzimaju za zlo. Štaviše, smatraju da se odlično uklapa u imidž Partizana kao večitog autsajdera. Tako je posle jednog u nizu promašaja protiv Spartaka, i to pri rezultatu 0:0, sa tribina odjekivalo "Sadik, Sadik".

Mladi fudbaler kaže da mu izuzetno prija podrška "grobara".

- Nama igračima je bitno da Partizan pobedi, a da li ću ja dati gol ili neko drugi, manje je važno. Naravno da je lepo kada raste skor golova, ali ako ne pobedite, ništa od toga se ne važi. Partizan mi je dao mnogo, rastem uz njega i trudim se da doprinesem koliko god mogu. Iskreno, ovakav pritisak i kada se pobeđuje i kada gubi nigde nisam doživeo i nije lako nositi se s tim. Hvala navijačima koji nas podržavaju i kada je lepo i kada nije. Zato svaka pobeda i jeste posvećena njima - kaže Sadik.

Foto: reuters

Iako bi navijači mnogih drugih klubova već izgubili strpljenje s njim, "grobari" ga naprosto obožavaju. Sadik je uvek s terena ispraćen aplauzima, a navijači na društvenim mrežama pružaju mu podršku čak i nakon mečeva kada crno-beli ne pobede zbog njegovih promašaja. Čuveni golgeter Partizana i četvrti najbolji strelac u istoriji kluba (339 golova) Momčilo Vukotić za naš list objašnjava zašto je to tako.

- U fudbalu je najteže biti efikasan napadač, ali je i najlepše jer gledaoci najviše vole golgetere. Sadik ima potencijal da bude odličan strelac, ali procenat iskorišćenih prilika trebalo bi da mu bude malo veći. Ipak, navijači prepoznaju da se on trudi i želi uvek da bude strelac. Zato mu i pružaju veliku podršku. Uz to, njegov učinak ni sad nije zanemarljiv, mada bi mogao da bude i značajniji - kaže Vukotić.


Popraviće se

Legenda Partizana smatra da će nigerijski napadač biti još efikasniji kad u potpunosti prođe period prilagođavanja na novu ekipu.

- Kad se dođe u novu sredinu, potrebno je da prođe period prilagođavanja. I veći golgeteri u novim klubovima imaju probleme da se adaptiraju. Jasno je da je Sadik fudbaler koji vrlo lako ulazi u šanse, ima dobru statistiku, a verujem da će vremenom biti još bolji - zaključuje Vukotić.

UČINAK SADIKA U PARTIZANU

Utakmica 19
Golova 9
Asistencija 5
Minuta 1.266
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija