• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2019

09:09

OVA OPAKA BOLEST ODNELA JE MALOG ISAIJU! Veliki navijač "Partizana" posle dve i po godine borbe sa tumorom na mozgu izgubio bitku!

Partizan

OVA OPAKA BOLEST ODNELA JE MALOG ISAIJU! Veliki navijač "Partizana" posle dve i po godine borbe sa tumorom na mozgu izgubio bitku!

Podeli vest

Maleni Isaija Pantić, sin novinara Željka Pantića, posle duge i teške bolesti je preminuo u nedelju

Veliki navijač Partozana je posle dve i po tepke borbe izgubio bitku sa opakom bolešću. Isaiji je u junu 2017. godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9. juna 2017. godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu.

Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno boost zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme.

SAVO UTUČEN POSLE SMRTI MALOG ISAIJE: Jedan od najvećih "grobara" nas je napustio!

I ZVEZDA SE OPROSTILA OD ISAIJE: Neka te anđeli čuvaju, počivaj u miru, dečače!

 

Nakon puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji Great Ormond Street bolnice u Londonu, svetski priznati patolog Dr. Jacques Thomas dao je nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije.

Već 1.decembra 2017.godine na MRI snimku kod Isaije je ponovo konstatovan mali recidiv tumora na istom mestu u veličini 1 cm, koji je na sledećem MRI snimku 17.januara porastao na 2,5 cm. Bila je neophodna  hitna operacija u jednoj od najnaprednijih bolnica za tretman dečjih tumora mozga na svetu, Children's National bolnici u Vašingtonu, gde bi umesto dva i po meseca testiranja u Londonu, u roku od dve nedelje nakon operacije, bili urađeni svi mogući testovi uzorka novog tumora i napravljen dalji plan lečenja, koji u slučaju da tumor i dalje ostane nedefinisan, uključuje i imunoterapiju, a bolnica Children's National je u novembru 2017.godine postala prva bolnica u SAD sa FACT akreditacijom za primenu celularne imunoterapije.

HRABRI DEČAČE, VREME JE DA SE ODMORIŠ...Partizan se oprostio od Isaije emotivnom porukom!

VELIKA TUGA! Preminuo sin Željka Pantića!

 

Porodica je obezbedila troškove avio prevoza i jednomesečnog boravka u SAD pre i posle operacije i tokom kontrola, a potom je  uz pomoć velikog broja ljudi sakupljeno i 126.713 dolara. Posle operacije usledilo je dalje lečenje,  ali posle dve i po godine teške borbe, mali Isaija je izgubio bitku sa opakom biolešću.

 

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija