• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2019

16:59

SRPSKI FUDBAL IMA DVE OZBILJNE BOLJKE! Milošević o problemima domaćih igrača i šta mu je bilo najteže u Partizanu!

Partizan

SRPSKI FUDBAL IMA DVE OZBILJNE BOLJKE! Milošević o problemima domaćih igrača i šta mu je bilo najteže u Partizanu!

Podeli vest

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje i akutelni trener Partizana, dan nakon poslednje utakmice crno-belih u jesenjoj polusezoni, otvorio je mnogo tema držeći stručno predavanje u beogradskom hotelu "Mladost"

Milošević je već devet meseci u trenerskim vodama od kada je u martu preuzeo Partizan, a vraćajući se na početke na klupi crno-beli istakao je šta je bilo ključno da prihvati poziv.

Moram reći da je iskustvo rada kao direktor mladih kategorija FSS jedno od ključnih stvari zbog kojih sam se opredelio za trenerski posao. Proces stvaranja fudbalera je jako delikatan. Ne možete verovati koliko je bitno da znate proces šta se sve dešavalo u njihovom razvoju od 10. do 18. godine. I kada birate igrače, morate znati njihove vrline, mane i procena mora biti jako ispravna. Sve što pogrešite videće se na terenu - rekao je Milošević dodajući:

Takođe, u odluci mi je pomogao i moj rad u UEFA, gde sam bio u komisiji za omladinski fudbal i u tehničkoj komisiji UEFA. Analizirao sam utakmice Lige šampiona i Lige Evrope, do 2016. sam analizirao EURO u Francuskoj sa najvećim stručnjacima i između ostalog predsednik komisije bio je Aleks Ferguson i imao sam privilegiju da lično s njim analiziram utakmice. Dakle, i to što sam prisustvovao izvoru fudbalskih informacija u Evropi i što sam mogao da pratim trendove i razvoj igre, dovelo je do toga da odlučim da se bavim trenerskim poslom - naveo je Savo.

PARTIZAN NASTAVLJA SA ODLIČNOM AKCIJOM! Crno-beli protiv Limoža časte najmlađe!

Neizbežno je bilo spomenuti i Ser Aleks Fergusona, koji je Miloševiću svojevremeno dao važan savet, koji je trener crno-belih preneo gostima na preddavanju.

Ferguson mi je rekao jako bitnu stvar, da ako hoćete da analizirate igrača na osnovu samo jedne stvari, to je njegov prvi dodir. U tome vidite sve - i kako se namestio i kako je primio loptu i da li je imao ideju šta će dalje.. Sve je to prvi dodir. Sve to nas navodi na razmišljanje koliko je brzina važna i to ne samo brzina trčanja već i donošenja odluka, izvođenja tehničkih elemenata... - rekao je Milošević.

(VIDEO) PRAZNIČNO U HUMSKOJ! Igrači Partizana kupovali poklone: Suma ispao šmeker, Stojke spremio kovertu!

Milošević je rekao da još nije izgradio fudbalsku filozofiju ističući da već sada može da uoči obrise iste, a u skaldu sa tim išlo je i letošnje otpisivanje čak desetorice igrača, za koje je rekao da mu nije išlo lako.

Nemam još fudbalsku filozofiju, imam je u obrisima. To je možda nešto do čega jednog dana možda uspem da dođem. Ključ mog fudbalskog razmišljanja rekao sam odmah na početku. Ko je hteo da sluša, mogao je da čuje odmah da ću insistirati na brzini i da ću probati da igru FK Partizan koliko je moguće približim evropskoj igri - rekao je Milošević dodajući:

Ne smete da budete subjektivni. U junu smo precrtali 10 igrača i to nije mala stvar. Ljudski, možete da pretpostavite koliko je meni bilo teško da im to kažem u oči. Ti su momci dobri profesionalci, fudbaleri i nemaju neku veliku krivicu. To nije bilo lako, ali bilo je potrebno da se donese ta odluka - rekao je on.

Prema Miloševićevom mišljenju, srpski fudbal ima dva dva lako uočljiva, najveća problema.

- Godinama sam govorio da su dve najveće boljke srpskog fudbala - duel igra i ničija lopta. I kada smo uspeli da povećamo brzinu i da skratimo distance povećali smo agresiju, a sa tim i broj duela, broj oduzetih lopti... Kada to saberete, dođemo do toga da je veći broj postignutih golova iz pozitivne tranzicije, pri oduzetoj lopti na sredini ili na protivničkom delu i završnici. Do toga nismo došli slučajno - rekao je on.

Bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17